Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

A Kecskemét Daimler úti
DUVENBECK LOGISZTIKAI KÖZPONT
fejlesztésének második üteméről
Megkezdődött Kecskeméten a Thomas Duvenbeck Holding GmbH cégcsoporthoz tartozó DUVENBECK IMMO LOGISZTIKAI KFT fejlesztésének második üteme. Az újabb munkahelyeket teremtő beruházás értéke 3,5 millió euró.
Kórusz Attila megbízott ügyvezető a fejlesztés kapcsán elmondta: a cég a Kecskemét önkormányzatától vásárolt Daimler úti területen 2011. szeptember 1-jén adta át a logisztikai központ első ütemeként, az Új Széchenyi Terv pályázati támogatásával megvalósított sikeres beruházást. Akkor 5000 négyzetméter alapterületű raktárcsarnok jött létre.
Alig egy évvel az átadás után, a Mercedes gyár 2. kapujával szemben lévő mintegy 8 hektár nagyságú területen elindult a DUVENBECK cég által tervezett, elsősorban a Mercedes Gyár működését szolgáló logisztikai tevékenység ellátására tervezett dinamikus fejlesztések újabb üteme. A 3,5 millió eurós beruházás keretében, az első ütemben kiépített mintegy 5000 négyzetméter alapterületű raktárcsarnok 7200 négyzetméter raktározási területtel, továbbá 200 négyzetméter nagyságú iroda és a dolgozókat szolgáló szociális célú blokkal bővül. Ezzel párhuzamosan a tevékenység hatékony és magas színvonalú ellátása érdekében teljes körű informatikai rendszer jön létre.
Az épület külső homlokzatához csatlakoztatva mintegy 2200 négyzetméter előtető, továbbá az épület funkcióját szolgáló közel 4500 négyzetméter út – és rakodás célját szolgáló burkolt felület, valamint az első ütemben megépített közműrendszerek (ivó- és tüzivíz vezeték, szennyvízcsatorna, elektromos rendszerek) szükség szerinti bővítése és a zöldfelületek teljes körű rendezése valósul meg, az Előregyártó – Szerelő és Építőipari Fővállalkozó Kft. kivitelezésében. A beruházás átadásának várható időpontja: 2013. március 1.
Kórusz Attila hangsúlyozta: a Duvenbeck cégcsoport magyarországi beruházása jelenleg mintegy 200 főt foglalkoztat, és a dinamikus fejlődésnek köszönhetően a jövőben új munkalehetőségeket teremt Kecskemét térségében.
Szemereyné Pataki Klaudia gazdasági ügyekért felelős alpolgármester üdvözölte az újabb munkahelyteremtő beruházást. Mint mondta, az elmúlt években a válság ellenére Kecskeméten 4000 új munkahely jött létre, a gazdasági szereplők több százmilliárd forint értékű fejlesztést végeztek a megyeszékhelyen. Az elmúlt négy évben közel kétszáz építési beruházás fejeződött be, kezdődött el, illetve van az engedélyezés fázisában. Mindez – és a most elkezdődő Duvenbeck fejlesztés is – bizonyítja, hogy a cégek jól érzik magukat Kecskeméten, tevékenységükhöz ideális a biztos, kiszámítható gazdasági környezet, a megfizethető helyi adó és a fejlődő infrastruktúra – emelte ki az alpolgármester.

A Duvenbeck cégcsoport egyébként Európában vezető szerepet betöltő logisztikai vállalkozás, amely az autó-, ital-, és műanyagiparban kiemelkedő helyet foglal el. Több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat, mintegy 100 000 négyzetméter raktárcsarnokkal rendelkezik és 1000 teherautója fut az utakon, amelyek átlagéletkora 2 év. A kontinens 8 országában van jelen 30 leányvállalata által. Magyarországi ága, képviselete a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. és a Duvenbeck Logisztikai Kft., amelyek fő profilja a logisztika, illetve a szállítmányozás, e tevékenységeket a legmagasabb szinten és minőségben, a vevői igényeknek és követelményeknek eleget téve látja el. A kecskeméti Daimler beruházással párhuzamosan, alkatrész raktározással, tárolással, valamint a gyártással összehangoltan úgynevezett Just-In-Time, illetve Just-In-Sequence rendszerű beszállítással foglalkozik. Tevékenységi köre tükrözi, hogy leginkább az autóipar területén van jelen, ahol magas színvonalon képviselteti magát, hiszen ebben az iparágban a 3. legjelentősebb beszállítóként jelenik meg. Partnerei, kapcsolatai (a teljesség igénye nélkül): Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Leoni, Johnson Controls, MAGNA, AGC, stb.