Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Komoly célok megvalósítását tervezi a Hírös Sport új vezetője

Nemzetközi sportrendezvények mellett, kalandpark is épülne

Szeptember elseje óta Zámbori Péter személyében új vezető irányítja a Hírös Sport Nonprofit Kft -t. A 37 éves marketingszakember Debrecenből érkezett városunkba, ahol már több nemzetközi sportverseny szervezőjeként bizonyított, valamint számos múltbéli vezetői pozícióval is büszkélkedhet. 1999 és 2007 között egy reklám-és médiaügynökség ügyvezetőjeként tevékenykedett, ezzel párhuzamosan pedig a Debreceni Televízió marketing-, valamint a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs igazgatója posztot is betöltötte. Zámbori Péterrel az első tapasztalatairól és jövőbeli terveiről, céljairól beszélgettünk.

Már több mint egy hónapja a kecskeméti Hírös-Sport Nonprofit Kft. vezetője, mit tapasztalt az eltelt periódus folyamán?

Első benyomásom, hogy a hozzánk tartozó területeken óriási lehetőségekkel rendelkezünk, de jelenleg még a napi problémákat kell megoldani, s csak utána lehet álmodozni. Annyi máris bizonyos a számomra, hogy egy jelentős szemléletmódbeli változást kell elérnünk ahhoz, hogy a céget gazdaságosan lehessen irányítani. Csak az elvégzett munkában hiszek, dolgozni kell, s annak előbb – utóbb meg lesz az eredménye.

A cég egyik zászlóshajójának számít a Kecskeméti Sportiskola működtetése. Milyen új célokat fogalmaztak meg az utánpótlás-nevelés terén?

Ezen a minden szempontból fontos területen két célt tűztünk ki magunk elé: az első, hogy elérjük, hogy minél több kisdiák sportoljon. Ezen a szegmensen belül pedig kiemelném az úszást, mert fontosnak tartom, hogy minden gyermek magabiztosan tudjon úszni.
A másik lényeges tervünk, hogy szeretnék egy ösztöndíj programot létrehozni, hogy a tehetséges környékbeli fiatalok Kecskeméten maradjanak, és itt sportoljanak.

Milyen lépéseket tervez a Szabadidőközpont kapacitásának gazdaságosabb kihasználása érdekében?

Jelenleg többnyire sétálásra, kirándulásra használják a parkot a látogatók, de új szolgáltatásokkal igyekszünk bővíteni a kínálatot. Terveink között szerepel, hogy a vízmű domb körül kialakítsunk egy kalandparkot. A dombra felmászó kirándulók számára pedig távcsöveket helyeznénk ki, hogy még inkább gyönyörködhessenek a csodálatos panorámában. Sokan érdeklődnek kemping iránt is, s a szabadidőközpont hátsó része alkalmas lehet ennek a szerepnek a betöltésére.

Az impozáns látványt nyújtó, idén megnyílt uszoda a városunk egyik ékessége, büszkesége. Mivel lehetne még inkább közönségvonzóvá formálni a létesítményt?

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az uszoda a világ bármely pontján megállná a helyét, mindössze belülről kellene hazaivá, otthonosabbá varázsolni. Ennek érdekében felvesszük a kapcsolatot a rajzfilmstúdióval, mert az uszoda falain elhelyezett rajzok, illetve rajzfilmek vetítése minden bizonnyal sok gyermeknek – és ezáltal családnak – szerezne örömöt. Van egy szakmai kérdés, ami
problémát jelent: nehéz összehangolni az iskolai úszásoktatást, a sportolói edzéseket, s a lakosság úszás igényeit, de most dolgozunk ki egy programot, amiben igyekszünk megoldást találni a fennálló gondra.
Pályázatomban kitörési pontként említettem a gyógyászatot, ezért a gyógyászat szakembereivel közösen próbáljuk kitalálni, hogy milyen szolgáltatást nyújtson ez a részleg, amiért érdemes ideutazni akár más városokból is, vagy netalán külföldről is.

Minden bizonnyal tapasztalta Debrecenben, hogy mekkora lehetőségek rejlenek egy sportcsarnok kihasználásában. Milyen ötletekkel igyekeznek a csarnok szabadidős funkcióit még inkább előtérbe helyezni?

Alapítványi, gimnáziumi bálok számára ideális helyszín lehetne a csarnok, ahol jól megszervezve egész délutános programot is lebonyolíthatna egy-egy közösség. Koncertek megrendezésére ugyancsak kiváló terepet nyújthat a létesítmény, ebben az ügyben már több előadó menedzserével is felvettem a kapcsolatot. Elképzelhetőnek tartom, hogy kiállítások, vásárok lebonyolítására is szolgálhat a Messzi István Sportcsarnok.

Több világverseny szervezésébe bekapcsolódott Debrecenben. Lát-e reális esélyt arra, hogy Kecskemét otthont adjon akár egy világbajnokságnak?

Jelen pillanatban nem adottak a feltételek felnőtt világverseny megrendezésére, mert infrastruktúra – fejlesztés kellene hozzá, utánpótlás szinten viszont látok rá lehetőséget.

A Hírös-Sport Nonprofit Kft. egy sport és szabadidős létesítményeket üzemeltető vállalkozás. Az olvasókat bizonyosan érdekelné, hogy Ön milyen sport múlttal rendelkezik?

Egyetemista koromig sportoltam – asztaliteniszeztem, úsztam, kosaraztam, fociztam –, de különösebb sporteredményeket nem tudok felmutatni. Sportszervezőként viszont három világbajnokság és egy Európa bajnokság szervező-bizottságában vettem részt, a debreceni sportuszoda, vagy a vívócentrum átadó ünnepségét én szerveztem. Legutoljára a Futsal Európa -bajnokságnak voltam a magyarországi kommunikátora, illetve a hőlégballon világbajnokság egyik vezetőjeként tevékenykedtem.