Kezdőlap Régió Police

Police

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénk közútjain szombaton 1 súlyos, 1 könnyű sérüléses és 5 anyagi káros baleset történt.

Kecskeméti Rendőrkapitányság 2012. 11. 03-án, korábban elrendelt nyomozás során rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 38 éves lajosmizsei és egy 22 éves felsőlajosi férfit. A két férfi 2012. 10. 09-én 02:00 óra körüli időben egy lajosmizsei lakóház ajtaját befeszítette, majd az ágyban fekvő sértettet egyikük lefogta, majd több alkalommal megütötte. A bántalmazás közben azt kérdezték a férfitől, hogy hol tartja a pénzét. Miközben a 38 éves férfi a sértettet az ágyhoz szorította, a másik rabló a lakást kutatta át. Amikor a sértett a bántalmazás és a kérdések hatására elárulta, hogy a kabátzsebében tartja a pénzt, a két férfi a pénztárcával távozott. Az ingatlan udvarán a pénztárcát a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt egy vödörbe dobták, csak a pénzt vitték el, 100.000 Forintot. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A járőrök 2012. 11. 02-án éjjel Balotaszállás, vasútállomáson ellenőriztek 4 fő külföldi személyt, akik magyarországi tartózkodásukat, hitelt érdemlően bizonyítani nem tudták, így előállították őket a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltségre, 2 szíriai és 2 palesztin állampolgárt. A palesztin állampolgárokkal szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A kettő fő palesztin személy – mivel menekültkérelmet adtak be, ezért – a Békéscsabai Befogadó állomásra kerülnek majd, a kettő fő szíriai személy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Őrzött Szállására kerül idegenrendészeti őrizetbe.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség stabil hő kamera kezelője látta meg 2012. 11. 02-án este azt a 3 fő, magát marokkói állampolgárnak valló személyt, akik jogellenesen lépték át az államhatárt. A személyek jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították a járőrök őket a kirendeltségre tiltott határátlépés elkövetésének gyanúja miatt. A külföldiek közül egy fő Kiskunhalasra került az Őrzött Szállásra, 2 főt a Békéscsabai Befogadó Otthonba vittek el.

Lakossági bejelentés alapján Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre 2012. 11. 03-án 02:00-kor igazoltatott 3 felnőtt, 2 fiatalkorú és 2 gyermekkorú szír állampolgárt az 5501-es számú úton. Okmánnyal nem rendelkeztek, ezért előállításra kerültek a kirendeltségre tiltott határátlépés miatt. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be. A Békéscsaba Befogadó állomásra kerülnek majd.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre 2012. 11. 03-án reggel tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállított a kirendeltségre 1 marokkói állampolgárt, akit Kelebia Ady Endre utcában igazoltatott. A férfit a kiskunhalasi Őrzött Szállásra vitték.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat