Kezdőlap Régió Police

Police

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénkben vasárnap 1 könnyű sérüléses, és 3 anyagi káros balesetnél helyszíneltek kollégáink. Két olyan személyt igazoltattak, akik ittasan ültek a volán mögé, tőlük bevonták a vezetői engedélyüket.

Őrizetbe vettek a rendőrök egy 30 éves kecskeméti hajléktalan személyt. A férfi 2012. 11. 11-én 09.35 órakor egy kecskeméti iskola előtti téren elkérte, majd ellopta egy 16 éves kecskeméti fiú mobil telefonját, 2 euro készpénzét, valamint egy 17 éves kecskeméti fiú 50,-Ft. készpénzét. A tolvajt a helyszínre irányított járőrök fogták el. Az ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 58 éves soltvadkerti férfi ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. 11. 11-én 13.30 óra körüli időben betörte az ablakát egy Soltvadkerten lévő hétvégi háznak, és onnan 7 üveg szeszes italt, valamint egy távirányítót akart ellopni, melyek értéke kb. 26.000,-Ft. A betörés során azonban két közelben lakó férfi tetten érte, és azt mondták neki, hogy maradjon a házban, míg a rendőrök oda nem érnek. Erre egy bicskával a kezében megfenyegette a két személyt, majd kezében az italokkal kimászott a betört ablakon, és a bicskával kaszáló mozdulatokat tett, majd egy üveg italt dobott a két személy felé. Ekkor egy aknafedélben megbotlott, elesett, és a bicska kiesett a kezéből. Az őt visszatartó két férfit megpróbálta megütni, és megfenyegette az egyiküket. A dulakodás során az elkövető és az egyik férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A rablót őrizetbe vették a rendőrök.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat