Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 2 könnyű sérüléssel járó, valamint 2 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. Egy esetben került sor ittas vezetővel szemben rendőri intézkedésre.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy lelkész bejelentése alapján. Kecskeméten, a Szabadság téren, az egyház kezelésében levő műemléki védettség alatt álló átjáró falait, az aszfaltot és az ott található oszlopokat, alkoholos filccel és krétával valaki, 2012. november 26-án reggel összefirkálta. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőr járőr tetten ért és elfogott egy kecskeméti hajléktalan férfit. A rongálással az épület állagában 70.000 Forint kár keletkezett.

Ismeretlen tettes 2012. november 15-én egy budapesti székhelyű Kft. adatait felhasználva egy Lajosmizsén működő Kft-vel szerződést kötött. Ez alapján 2 alkalommal, összesen mintegy 12 tonna, különböző gyümölcsöt szállított el, de az áru ellenértékét nem fizette ki. A bűncselekménnyel okozott kár 6.000.000 Forint. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomoz az ügyben csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben, 2012. november 26-án reggel őrizetbe vett egy 22 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kecskeméti férfi társával, 2012. november 05-ére virradóra a Kecskemét, Petőfi Sándor utca melletti területen parkoló Opel Corsa személygépkocsi ajtaját betörte, majd a kocsiból kitépte az autórádiót, valamint 2 darab hangszórót.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség, a stabil hőkamera kezelőjének észlelése alapján eljárást indított egy algériai, és két ismeretlen állampolgárral szemben, akiket 2012. november 26-án délben igazoltattak a járőrök. Jogszerű Magyarországon való tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket a rendőrök tiltott határátlépés miatt. Menekült státusz iránti kérelmet nyújtottak be hatóságunknál. A Kiskunhalasi Őrzött Szálláson idegenrendészeti őrizetbe kerültek.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat