Kezdőlap Régió Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt!

Ferrero Rocher házilag

A mogyorós-csokis Ferrero Rocher bonbonnak nehéz ellenállni. Most megtudhatjuk, hogyan készíthetjük el otthon. Ráadásként a Ferrero Rocher torta készítésének rejtelmeit is megismerhetjük. Egy falat csokival szerezzünk örömet magunknak és szeretteinknek.

Hozzávalók (kb. 30 db-hoz):
10 dkg Hanuta (mogyorókrémmel töltött nápolyi)
12 dkg pörkölt durvára darált törökmogyoró (töltelékbe, ízlés szerint)
5 dkg pörkölt durvára darált törökmogyoró (hempergetéshez, golyó méretétől függően)
kb. 30 kisebb szem pörkölt törökmogyoró a golyók közepébe
20 dkg kenhető/szobahőmérsékletű nutella
15 dkg tejcsokoládé a bevonáshoz

Elkészítés:

Előmelegített sütőben a mogyorókat kb. 8-10 perc alatt megpirítjuk. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük. Félreteszünk kb. 30 kisebb szemet, érdemes többet is, mivel a gombócok száma attól függ, mekkora golyókat gyúrunk.

A késes aprítóba beletesszük a pirított mogyoró többi részét. Átdaráljuk annyira, hogy szemcsés maradjon. Kb. 12 dkg-t beleöntünk egy tálba -ez lesz a töltelék-, a hempergetéshez pedig félretesszük a maradékot. A nápolyit szintén átdaráljuk és hozzáöntjük a töltelékhez.

A töltelékhez adjuk a szobahőmérsékletű nutellát, kézzel jól átgyúrjuk és ha kevésnek ítéljük a mogyorót vagy a nápolyit még módosíthatunk rajta ízlésünk szerint. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Mikor megdermedt diónyi nagyságú golyókat formázunk, melyek közepébe 1 szem pörkölt mogyorót teszünk. Ha nagyon felmelegedne a massza, tegyük vissza a hűtőbe.

Egyesével meghempergetjük a golyókat a félretett mogyoróban. Az így elkészült golyókat 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjenek. Bár már így is fogyasztható. A tejcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és egy mártóvilla segítségével megmártogatjuk a gombócokat. A recept készítője eleve temperált csokoládét használt, így nem tett hozzá olajat. Egy rácsra téve hagyjuk lecsöpögni majd tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé. Miután megdermedt a csokoládé, csomagolható vagy fogyasztható.

Ferrero Rocher torta

Hozzávalók:
15 dkg Rama margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojàs
20 dkg mogyoró
1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:
24 db Ferrero Rocher golyó
5 dl tejszín
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
3 dkg mogyoró
2,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
megolvasztott csoki

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A tojásokat egyenkét hozzáadjuk. A mogyorót a sütőporral elvegyítjük, és a tojásokhoz lassan hozzákeverjük. A tésztát egy kivajazott 26 cm-es tortaformàba öntjük (vagy kibéleljük zsírpapírral a formát), és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) 30 percig sütjük.

A krémhez 16 db Ferrero Rocher golyót összetörünk villával. A tejszínt a habfixàloval keményre verjük, és az összeaprított golyókat belekeverjük. A tortárol nem távolítjuk el a kapcsos formát, viszont lehűtjük, és a tejszínhabos krémmel megkenjük. Hidegre tesszük. Ha lehűlt, levesszük a tortakarikát.

A díszítéshez megszórjuk aprított mogyoróval. A tejszínhabot fölverjük a vaníliás cukorral, majd nyomozsákba töltjük, és rózsákat nyomkodunk a tetejére. Elfelezzük a megmaradt Ferrero Rocher golyókat, és a habrózsákra tesszük. Olvasztott csokival is lehet még díszíteni.