Kezdőlap Régió Hír

Hír

November 27-én megtartották a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Advisor Net elnevezésű projekt zárókonferenciáját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A határ mindkét oldalán gondot okoz a pályakezdők számára az elhelyezkedés ezért az egyéves projekt egyik fő célkitűzése az volt, hogy felkészítse a tanulókat az álláskeresésre, valamint szorosabb együttműködést alakítson ki a szerb és a magyar munkaügyi és képző szervezetek között.
A projekt összköltségvetése 185 ezer euro volt, amelyből az Európai Unió 157 ezer eurót finanszírozott. Az egyéves együttműködés első szakaszában Csongrád és Bács-Kiskun megyében valamint a Vajdaságban felmérés zajlott a munkáltatók körében, azt vizsgálták, milyen elvárásaik, igényeik vannak a leendő munkavállalóik szemben. Az elkészült tanulmányok legfontosabb tapasztalatait ingyenes gyakorlati képzések keretében adták át Szabadkán, Szegeden és Kecskeméten az érintett célcsoportok, középiskolás diákok, tanáraik és vállalkozók számára.

A képzések témakörei közül az egyik legnépszerűbb a középiskolai tanárok részére tartott álláskeresés-segítő tréning volt. A tréningen szerzett tapasztalatok alapján a pedagógusok később a tanórák keretében felkészíthetik diákjaikat a munkaerőpiac kihívásaira. A három városban közel százötven diák vehetett részt álláskeresés-segítő rendkívüli tanórán. A projekt záróeseményén a képzéseket elvégző hallgatók tanúsítványt kaptak.

A projekt elősegítette a kecskeméti, szegedi, szabadkai munkaügyi központok vezetőinek folyamatos szakmai tapasztalatcseréjét. A résztvevő munkaügyi központok vezetősége, a trénerek, iskolaigazgatók, tanárok szándéka az együttműködés folytatása a támogatott Advisor Net programon túl is.
A projekt széleskörű partnerségben valósult meg, a kecskeméti projekt partner az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége volt.

Ez a sajtóanyag az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A sajtóanyag tartalmáért teljes mértékben a DAR A Dél-alföldi Regióért Nonprofit Közhasznú Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.