Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénkben 1 könnyű sérüléses, és 4 anyagi káros baleset történt szerdán. Ittas járművezetés miatt 1 vezetői engedély került bevonásra.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 76 éves kiskunfélegyházi nő feljelentése alapján ismeretlen tettesek ellen. Két férfi 2013. január 08-án 15.00 óra körüli időben lakásvásárlás ürügyével bement a nő lakásába, majd figyelmét elterelve ellopták 3.700.000,-Ft. és 300 Euro készpénzét, valamint arany ékszereit. Az okozott kár összesen kb. 4.100.000,-Ft.

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség a stabil hőkamera kezelőjének jelzése alapján eljárást indított egy szerb állampolgár ellen, akit 2013. január 09-én 01.45 órakor Hercegszántó község külterületén igazoltattak a járőrök. A férfi az ellenőrzés során semmilyen okmányt nem adott át, a jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni, ezért előállították. Ruházatának és csomagjának átvizsgálás során azonban kollégáink egy olasz személyi igazolványt, és egy olasz vezetői engedélyt találtak, melyek nem az ő nevére voltak kiállítva. Szakértői vélemény alapján megállapították, hogy mindkét okmány hamis. Büntetőeljárás nem indult, mivel azokat nem Magyarországon szerezte és nem használta fel. Ellenőrzése során kiderült, hogy ellene Ausztria, Svájc és Olaszország is beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. A Kiskunhalas Őrzött Szálláson idegenrendészeti őrizetbe vették kollégáink.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat