Kezdőlap Régió Police

Police

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 súlyos sérüléssel járó, valamint 3 anyagi káros baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el, csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 58 éves kecskeméti férfi bejelentése alapján egy 32 éves és egy 57 éves kecskeméti nő, valamint eddig ismeretlen harmadik társuk ellen. A férfi 2013. január 20-án este az elsődleges adatok alapján feltehetően ittas állapotban érkezett kecskeméti lakásához, a három személy kíséretében, akik házának kapujában földre lökték, bántalmazták, arany ékszereit leszaggatták és ruházatából 10.000,- Ft. készpénzét elvették. Az okozott kár 2.460.000,- Ft. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A két nőt őrizetbe vették kollégáink.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2013. január 21-én éjfél után ,egy lajosmizsei irodának betörte az ajtaját, és az ott lévő páncélszekrényt kifeszítette, majd ellopta a benne tárolt 2.500.000,- Ft. készpénzt. A rongálással 5.000,- Ft. kár keletkezett.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendelt el nyomozást sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, egy kalocsai férfi feljelentése alapján egy keceli férfi ellen. A keceli férfi 2013. január 07-én 5 napra kibérelt egy autószállító utánfutót, illetve egy Opel Astra személygépkocsit. A bérlet lejártával a járműszerelvényt nem vitte vissza. Az okozott kár összesen 1.200.000,- Ft.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt 86 éves tassi nő feljelentése alapján. Két ismeretlen férfi jelent meg 2013. január 21-én délelőtt a feljelentő házánál. Azzal az ürüggyel jutottak be a nő lakásába, hogy „gyógyszer-támogatási pénzt” hoztak neki. A két férfi, az asszony figyelmét elterelve 600.000,- Ft. készpénzt lopott el.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság