Kezdőlap Régió Sport

Sport

Kozák Danuta: Újpest!

Kozák Danuta otthonra talált! Kedden az újpesti Oxygen Wellnessben négy évre szóló szerződést írt alá az Újpesti Torna Egylettel.

Kozák Danuta döntött: kedden sajtótájékoztatón jelentett be, hogy az Újpesti Torna Egyletnél folytatja pályafutását. London kétszeres olimpiai bajnoka Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt jelenlétében írta alá a riói játékokig szóló szerződését, amelyet a klub részéről Őze István igazgató látott el kézjegyével.

„Több tárgyalás is megelőzte a döntésemet – mondta Kozák Danuta, aki hangsúlyozta: olyan klub mellé tette le a voksát, amely biztos hátteret nyújt a számára. – Rengeteget számított, hogy olyan világnagyságok sportolnak a lila-fehéreknél, mint Berki Krisztián vagy Gyurta Dániel, akikkel természetesen együtt megyünk majd el az egyesületi vacsorára.”

És hogy a felkészüléséről mit árult el a kétszeres olimpiai bajnok kajakos?

„Keményen edzek, és elég fáradt is vagyok, de utóbbit annak a számlájára írom, hogy az elmúlt egy-két évem a londoni siker érdekében nagyon megfeszített volt – magyarázta. – Sokat kondizom, futok, és a Komjádiban vannak az úszóedzéseim. Egy kicsit furcsa érzés, hogy nincs kihez viszonyítsam magam, vagyis én diktálom a saját iramomat, de jó érzés, hogy csak magamra kell koncentrálnom, hogy úgy osztom be az edzéseimet, ahogyan én szeretném, illetve ahogy az edző-párommal, Somogyi Bélával megbeszéltük. Az őszi döntésemnek köszönhetően a nap huszonnégy órájában együtt vagyunk, de semmivel sem beszélünk többet vagy kevesebbet a kajakozásról, mint ahogyan eddig is tettük.”

A tavaszi melegvizes táborok lehetőségéről is megkérdeztük a versenyzőt, aki egyelőre annyit árult el, hogy a február-márciusi felkészülést még egyeztetik a szövetségi kapitánnyal.

„Az újpesti versenyzők mellett természetesen meghívott edzőpartnerekkel is szeretnék együtt készülni” – mondta a versenyző, aki korábban Zur-Fazekas Krisztinát és Kárász Annát is megemlítette, mint lehetséges edzőpartner.

„A tavaszi edzőtáborok valóban egyeztetés alatt állnak. Sok kérelem fut be hozzánk, a szövetség azonban Sevillát jelölte ki központi edzőtábornak, azt támogatja. Ha valaki máshová szeretne menni, annak saját erőforrásból, egyesületi, szponzori pénzen kell megoldania a táborozási lehetőséget. Én nagyon szeretném, ha az olimpiai bajnok négyes négy hétig együtt, Sevillában készülne” – árulta el Storcz Botond szövetségi kapitány.

További információ: www.kajakkenusport.hu