Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Ittasan ült a volán mögé
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. augusztus 8. 10:05
Gyorsított eljárásban felel tettéért a 45 éves pirtói nő.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 45 éves pirtói nő ellen, aki az általa vezetett személygépjárművel alkoholtól befolyásolt állapotban közlekedett.

A gyanúsítottat Pirtó külterületén, az 53-as számú főút 47.300 méterszelvénynél igazoltatták az egyenruhások 2013. július 24-én este. Az ellenőrzés alkalmával felmerült az ittasság gyanúja, ezért vele szemben légalkoholtesztert alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett.

A nő gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte, a keletkezett iratokat a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek bíróság elé állítási javaslattal megküldi.
————————————————————————————————————

Vádemelés közúti baleset ügyében
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. augusztus 8. 10:07
A rendőrség vádemelési javaslatot tesz az ellen a 70 éves nő ellen, aki személyautóval gázolt el egy 76 éves kerékpárost.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 70 éves szanki lakos ellen. A gyanúsított 2013. június 24-én délelőtt az 5405-ös számú úton Kiskunmajsa felől Soltvadkert irányába közlekedett autójával. Kellő oldaltávolság nélkül előzött meg egy 76 éves kiskunmajsai kerékpáros férfit és összeütközött vele. A balesetben a kerékpáros megsérült.

A személygépkocsit vezető nő kihallgatásakor elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.

A nyomozást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.
rendőr kocsi