Kezdőlap Régió Sport

Sport

A Niagara-vízesésnél jártak fiataljaink

Csütörtökön megkezdődnek a versenyek a kanadai Wellandban az ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Az edzések és a hajóhitelesítés mellett a nagy versenyeket megelőzően egy kis kirándulásra is lehetőség nyílt.

Minden a legnagyobb rendben van Wellandban a magyar csapat háza táján. Ifjúsági és u23-as versenyzőink túljutottak a hajóhitelesítésen, megérkezett Noé Zsombor elveszett csomagja és előkerült az a térdeplő is, amelyet az előző napon felejtettek a shuttle buszon versenyzőink. Az edzések, a ráhangolódás mellett egy kis kirándulásra is jutott idő, a helyi magyarok segítségével eljutott válogatottunk a Niagara-vízeséshez. A helyi magyarok egy tipikus amerikai iskolabuszt béreltek a csapat számára, és a kirándulás során lehetőség nyílt a szárazföldről és a vízről is megtekinteni a csodálatos zuhatagot.

A nap végén a helyi kolónia a Magyar Házban látta vendégül a kajak-kenu válogatottat, a helyiek sütöttek, főztek, ízletes fogásokat készítettek versenyzőink számára, akik nagyon jól érezték magukat a Magyar Házban. Az est fénypontjaként az angyalföldiek kajakosa, Dudás Miklós és a győri kenus, Khaut Kristóf még énekelt is a közönségnek.

„Köszönet a vendéglátóknak, segítségükkel a csapat Kanadában is otthon érezhette magát egy estére” – mondta Weisz Róbert csapatvezető.

További információ: www.kajakkenusport.hukajak kenu