Kezdőlap Régió MENHELY

MENHELY

Mézi túlélte

Október hatodikán számoltunk be arról a két néhány napos kiskutyának a megmentéséről, akiket egy kecskeméti család gondozott a felmentő sereg megérkezéséig.

Az országos összefogásnak köszönhetően, a kicsik néhány óra alatt egy speciális kutyabölcsődébe kerültek Budapestre. Ígéretünkhöz híven, figyelemmel kísérjük a kicsik sorsát és erről tájékoztatjuk olvasóinkat.

A héten beszéltünk Táborszky Csillával, a kutyabölcsőde vezetőjével.
Csilla elmondta, hogy sajnos, „minden küzdelmünk, és szakszerű ellátásunk ellenére a kisebbiket nem tudtuk megmenteni. A tehéntej és a humán tápszer felborította az emésztő rendszerét, ezért a többszöri tápváltások, és az anyatej útján megszerezhető immunitás hiánya életképtelenné tette. Mindent elkövettünk a megmentéséért, az utolsó 24 óráját orvosi felügyelet alatt töltötte.” Így ő felköltözött anyjához, a kutyák mennyországába.

A nagyobbik kutyus – aki végül a „Mézi” nevet kapta – hasonló helyzetbe került, de őt sikerült anyához helyezni, aki elfogadta és hat kiskutyája mellett, hetedikként Méziről is gondoskodik.

Diabló, az anyakutya gondoskodásának köszönhetően Mézi, mostohatestvéreivel együtt szépen fejlődik. Néhány napja a szemei kinyíltak és kíváncsian szemléli környezetét.

Méziről és a kutyacsaládról készült felvételeket itt láthatják.

Hamar György
Menhely az ÁLLATOKÉRT Alapítvány

Kecskemét, Kisfái 211/A
Adószám: 18000610-1-03
Számlaszám: 11732002-20387875
menhely_mézi001Honlap: www.menhely.eu