Kezdőlap Régió Police

Police

Rossz benzinkúton várakoztak
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. október 10. 8:42
Az buktatta le a határsértőket, hogy tévedésből nem az előre megbeszélt benzinkúton várták az embercsempészt.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2013. október 9-én 7 óra 15 perckor az 53-as számú főút mellett, az egyik benzinkúton intézkedés alá vontak két pakisztáni nőt. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Elmondták, hogy a határig pakisztáni férfiismerősük szállította őket autóval. Miután ők gyalogosan a zöldhatáron átkeltek Magyarországra, egy előre megbeszélt benzinkútra mentek, ahonnan társuk továbbszállította volna őket. A járőrök tiltott határátlépés miatt előállították a két külföldit, és egy közelben lévő másik benzinkútra vitték őket. Ott egyikük megmutatta, hogy melyik parkoló autóval kellett volna továbbutazniuk. A járőrök a személygépkocsi tulajdonosát egy ottani motelben igazoltatták, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták.

A külföldiek ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőr korábban jogszerűen lépett be az országba. A rendőrök azt is megállapították, hogy az egyik nő rendelkezett okmányokkal, csak azokat az autóban hagyta. A férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya – őrizetbe vétele mellett – indított büntetőeljárást. A nővel szemben tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt pénzbírságot szabtak ki, majd kiléptették az országból. A harmadik pakisztáni állampolgárt idegenrendészeti őrizetbe vették és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.
***************************************************************************************
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy súlyos és négy könnyű sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. rendőrség gyorshajtók2