Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. október 13. 7:20
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában két súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint négy anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Tamás 20 éves kecskeméti lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. október 11-én 20 óra körüli időben egy kecskeméti bevásárlóközpont főbejárata előtt egy az utcán parkoló motorkerékpárba belerúgott, mely ettől eldőlt. Ez után egy eddig ismeretlen gyalogos férfit előzetes szóváltást követően lábon rúgott, melynek következtében a sértett elesett, majd elfutott a helyszínről. Ezek után egy másik ismeretlen férfi járókelő felé ütött, de őt nem találta el, majd egy másik motorkerékpárhoz ment és abba is belerúgott. Cselekményének a helyszínre érkező járőrök vetettek véget, akik elfogták a garázda férfit. H. Tamást gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben őrizetbe vétele mellett folyik a büntetőeljárás.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Dénes 26 éves kecskeméti lakos ellen. A férfi azzal gyanúsítható megalapozottan, hogy 2013. október 11-én az esti órákban felgyújtotta egy lajosmizsei lakóház belső szobahelyiségét, melynek következtében a berendezési tárgyak megrongálódtak. Sz. Dénest a rendőrök elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Vele szemben őrizetbe vétele mellett folyik az eljárás.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Éva 50 éves hódmezővásárhelyi lakos ellen. A nő azzal gyanúsítható megalapozottan, hogy 2013. október 12-én 12 óra 20 perckor egy kiskunfélegyházi áruházból élelmiszert próbált meg ellopni. A biztonsági szolgálat munkatársai tetten érték és a járőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsított az elmúlt két évben összesen kilenc alkalommal követett el lopást. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság K. Évát őrizetbe vette.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy pakisztáni és egy koszovói állampolgárral szemben, akiket 2013. október 11-én és október 12-én, Tompa külterületén, illetve az államhatár közelében fogtak el a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket. A pakisztáni férfi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így őt átadták a BÁH munkatársainak. A koszovói férfit idegenrendészeti őrizetbe vették és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.
rendőrség gyorshajtók2