Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. október 20. 8:05
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt. Ittas vezetés miatt három vezetői engedélyt vontak be a rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Antal 34 éves, B. Arnold 23 éves, O. Erzsébet 37 éves és B. Károly 39 éves kecskeméti lakosok ellen. A három férfi és a nő 2013. október 19-én 14 óra 30 perckor a Kecskemét, Szabadság téren lévő úgynevezett sakkasztaloknál szóváltásba került egymással, majd dulakodni, verekedni kezdtek. A verekedésnek a kiérkező járőrök vetettek véget. Az eset kapcsán két férfi könnyebben megsérült. Magatartásuk olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Gyanúsítottként hallgatták ki őket. Szabadlábon védekezhetnek.

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított három felnőtt és két gyermekkorú szír állampolgárral szemben, akiket 2013. október 19-én 10 órakor az 55-ös számú főút mellett igazoltattak a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. Tiltott határátlépés szabálysértést követtek el, továbbá az egyik férfivel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átszállították őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kijelölt befogadó állomásra.városháza felsőnézet