Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Kozák Danuta: pozitív útkeresés

Pihenőidejét tölti a duisburgi világbajnokságon három aranyérmet nyerő Kozák Danuta. Az Újpesti TE versenyzője néhány napos mátrai kikapcsolódást követően Lengyelországba utazott, ahol testvérével tölt el egy kis időt, majd jöhet egy külföldi nyaralás, hogy azt követően megkezdje a felkészülést a 2014-es esztendőre.

Tökéletes évet zárt.

Tökéleteset bizony, még sosem nyertem három aranyérmet egy világversenyen. Igaz, én maximalista vagyok magammal szemben, és mindig találok valamit, amit jobban csinálnék. Tény, most nagyon boldog vagyok a három aranyammal, ami azt is mutatja, jó úton haladunk.

Korábban sok kritikát kapott azért, mert párjával, Somogyi Bélával fogott neki az idei felkészülésnek. Úgy érzi, bizonyítottak a kétkedőknek?

Nem ez motivál. A három arany egyébként is önmagáért beszél. Úgy érzem, jól döntöttem, amikor nekifogtam ennek az útkeresésnek. Mertem kockáztatni, váltani, és megmondom őszintén, nagyon jól érzem magam ebben az új helyzetben.

Egymásért élnek, egymás sikereiért dolgoznak párjával. Most már nem csak az érzelmi életükben, a szakmaiban is megvan az egymásra utaltság. Milyen ezt megélni?

Minden edző-versenyző kapcsolatban jelen van ez a fajta egymásra utaltság. Én nem tulajdonítanék ennek akkora jelentőséget, mint amennyit a média szeretne. De az igaz, hogy így egy olyan közös cél is pluszban motivál minket, ami mindkettőnk számára újdonság.

Nehezebb ez az út?

Sokkal nehezebb, hiszen minden edzés csak rólam, az én időeredményemről, az én határaim feszegetéséről szól. De örülök, hogy felvállaltuk ezt a közös utat, mert rengeteget tudtam előrelépni. És nem csak a vízen. Úgy érzem, sokkal rugalmasabb, nyitottabb és még tudatosabb lettem. Ez rengeteget számít a jövőm szempontjából.

A jövő építését mikor kezdik? Vagyis mikor fognak ismét neki a munkának?

Ez az időszak még a pihenésé. Az aktív pihenésé. Most Krakkóban vagyok a testvéremnél, majd egy külföldi nyaralást követően a már tavaly is bevált felállásban elkezdjük az ilyenkor szokásos őszi alapozó felkészülést.

További információ: www.kajakkenusport.hukajak kenu