Kezdőlap Régió KAJAK -KENU

KAJAK -KENU

Tokár: Natasa beállt a sorba

Douchev-Janics Natasa az idén tavasszal döntött: visszatért Magyarországra és leigazolt a Graboplast Győri VSE-be. A versenyzőnő azóta hol Szegeden, hol Szolnokon edzett, ám most valóban átköltöztette életét Győrbe, és az egyéni felkészülést sutba dobva beállt Tokár Krisztián csoportjába.

Az egyéni edzések után jöhet a csapatmunka! Erről döntött Douchev-Janics Natasa, aki Győrbe költözött, és a téli alapozómunkát nem egyénileg, hanem Tokár Krisztián fiatal, ám annál lelkesebb csoportjában végzi el.

„Natasa beállt a sorba – mondta a győriek edzője, Tokár Krisztián, aki továbbra is Andrian Douchevvel közösen felügyeli a háromszoros olimpiai bajnok munkáját. – Hogy ez mit jelent? A vízi alapozásig velünk készül, együtt fut, úszik és kondizik a lányaimmal, valamint a fiaimmal. Natasa szerint csak jót tesz neki, ha minden úszó- és futóedzésen talál magának olyan partnert aki napi formától függetlenül húzza-vonja maga után. Az erősítéseken pedig ő jelent motivációt a többi lánynak, mert tudjuk hogy Natasában őserő lakozik. Jó a többieknek, ha látják hogy el lehet jutni ilyen felkészültségi szintig, csak kitartó és türelmes munkára van szükség.”

Hogy a vízi munka során is marad-e a győri különítményben a versenyző, netán a győri lányok közül választ párt magának?

„Erről korai lenne még nyilatkozni, annyira távoli még minden és a kajakozó formák nem egyeznek a téli erősítő formákkal – mondta az edző. – Tény, hogy nagyon színvonalas csoport jött most össze, Natasa mellett ugyanis velünk van a szegedi Kárász Anna is, és ők ketten igazi húzóerőt jelentenek az ifi világbajnokaimnak.”

kajak kenu2További információ: www.kajakkenusport.hu