Kezdőlap Régió RENDŐRSÉGI HÍREK

RENDŐRSÉGI HÍREK

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. november 29. 7:42
Illegális bevándorlók rendőrkézen.

A Kelebia és Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított kettő szír és tizenöt – köztük hét gyermekkorú – koszovói állampolgárral szemben, akiket 2013. november 27-én és november 28-án Gara község, Tompa és Kelebia külterületén igazoltattak a rendőrök.

A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült, hogy három koszovói állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

A külföldiek – négy koszovói személy kivételével – menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra vitték őket.

Négy koszovói állampolgárt idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök és a Határrendészeti Szolgálat Kiskunhalasi Őrzött Szállásra szállították őket.
**********************************************************************************************
RENDŐRÖK
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy halálos, egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette T. Gabriella 52 éves kecskeméti lakost. A nő a rendelkezésre álló adatok alapján 2013. november 28-án 8 óra körüli időben Kecskemét egyik áruházból próbált meg ellopni élelmiszereket és vegyi árut. Cselekménye közben a biztonsági szolgálat tetten érte.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság korábban lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozás során őrizetbe vette K. Hajnalka 41 éves kiskunhalasi lakost. A nő a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. november 21-én 13 óra 30 perc körüli időben a kiskunhalasi Szent István utcában beszélgetett egy helyi lakossal, majd lakására felment. Figyelmét elterelte és az egyik szobából több százezer forint készpénzt ellopott.
**************************************************************************************
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában két közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, négy anyagi kárral végződött.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei 2013. november 30-án 6 óra 10 perckor az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 91. kilométerszelvénynél intézkedés alá vontak egy személygépkocsit, melyet S. Sándor 28 éves budapesti lakos vezetett. A férfi négy szír állampolgárt szállított, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az utasokat tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt, a sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra. Ellenőrzésükkor kiderült, hogy a külföldieket – miután illegálisan átlépték az államhatárt – Ásotthalom külterületén vette fel a gyanúsított a gépkocsijába. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél- alföldi Regionális Igazgatóság kiskunhalasi befogadó állomására szállították. A gépjármű vezetője ellen – őrizetbe vétele mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya rendelt el nyomozást.

A Bácsalmás és a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított három palesztin, kilenc szíriai és hat afgán állampolgárral szemben, akiket 2013. november 29-én és november 30-án fogtak el a járőrök Kelebia és Tompa külterületén, Csikéria belterületén, illetve az államhatár közelében. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket a kirendeltségre. Mindannyian menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóság kiskunhalasi befogadó állomására szállították.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhely idegenrendészeti eljárást indított egy koszovói állampolgárral szemben, akit 2013. november 30-án 3 órakor az egyik belépő nemzetközi gyorsvonat átvizsgálásakor találtak meg a járőrök a mosdó padlásterében. A férfi magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították. A külföldit idegenrendészeti őrizetbe vették, a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyeztek el.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság