Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

A CÉGEK ÉS A JELENTKEZŐK KÖRÉBEN IS NÉPSZERŰ A KECSKEMÉTI FŐISKOLA DUÁLIS TÍPUSÚ KÉPZÉSE
A vállalatokhoz még a felvételi határidő előtt kell jelentkezni

Már 22 cég, ill. intézmény – legújabbként a Magyar Nemzeti Bank – vesz részt partnerként a Kecskeméti Főiskola duális típusú képzésében, amelyre most harmadik alkalommal várják a jelentkezőket. A duális képzés rugalmasan, közvetlenül reagál a munkaerő-piaci igényekre és minden szereplő – a cégek, a hallgatók és a főiskola is – elégedett az eddigi tapasztalatokkal – derült ki azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának nyílt napján partnercégek részvételével közösen tartott a kecskeméti önkormányzat és a főiskola.

Több százan jelentek meg szerdán a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának nyílt napján. Közülük nem kevesen azzal a határozott szándékkal érkeztek, hogy személyesen találkozzanak a duális képzésben részt vevő cégek képviselőivel és feliratkozzanak az előzetes céges kiválasztásra. A duális típusú képzésre ugyanis ez a bejutás első lépcsője, ezután kell jelentkezni a központi felvételi eljárásban a Kecskeméti Főiskola megfelelő szakára.
A duális típusú képzés kecskeméti modelljének három alapvető vonása van – kezdte a képzéstípus bemutatását dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora. A főiskola és a vállalat mind a képzési területeken, mind a képzés időtartamán osztozik, a hallgatók a képzési idő felét a cégeknél töltik. A második fő jellemző, hogy a duális hallgatókat a felsőoktatási felvételi eljárás mellett előzetes jelentkezés alapján a cégek maguk választják ki a saját módszereik szerint. A harmadik elem pedig az, hogy a vállalat és a hallgató között a tanulmányok idejére hallgatói munkaszerződés jön létre, amely alapján a hallgató vállalja a mintatanterv szerinti haladást, a cég pedig pénzbeli juttatást biztosít. A szerződés egyik fél részére sem jelent kötelezettséget a tanulmányok végeztével.
2012-ben két cég – Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. – közreműködésével 25 hallgató kezdte meg tanulmányait a duális típusú képzésben járműmérnöki alapszakon, a 2013/14-es tanévben 12 cégnél elsőévesként újabb 44 hallgató csatlakozott hozzájuk duális gépészmérnök, járműmérnök és műszaki menedzser szakokon. Az idei felvételik során pedig 22 partner várja a jelentkezőket anyagmérnök, gépészmérnök, járműmérnök és műszaki menedzser szakokon. A jelentős kecskeméti cégek mellett lehet találni debreceni, váci, budapesti, csepeli, békéscsabai, orosházi, szekszárdi, pécsváradi és kiskunfélegyházi cégeket is a partnerek sorában. A Kecskeméti Főiskola és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése révén a műszaki képzési terület mellett megjelent a gazdasági terület is a duális képzésben. A jegybank és leányvállalatai a gépészmérnök szak gazdasági gépészmérnök szakirányán várják a duális hallgatókat.
A legnagyobb öröm számunkra, hogy mind a város, mind a gazdasági szereplők, mind a főiskola tudtak élni a lehetőséggel, azzal a gazdasági fejlődéssel, amit a Mercedes idetelepülése indított el – emelte ki dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere. A főiskola szerepe megerősödött az elmúlt időszakban, magas színvonalú oktatás folyik, és most már az ország minden részéből érdeke a cégeknek, hogy bekapcsolódjanak a duális képzésbe. A város számára fontos a vonzó, versenyképes felsőoktatás, az erős főiskola, s az az álom sem irreális, hogy a Kecskeméti Főiskola magasabb szintre lépjen a felsőoktatás rendszerében.
Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kifejtette: a kamara és a mögötte lévő vállalkozások kezdettől fogva támogatták a duális képzést, amely megfelel a minőség, hatékonyság, összefogás elveinek. Minőség, mert a cégek maguk a minőséget jelentik, hatékonyság, mert csak azt és annyit oktatnak, amire szükség van, összefogás, mert az élenjáró vállalatoknál felhalmozódott tudásra szüksége van a főiskolának és fordítva is, az iparnak is szüksége van a főiskola eredményeire, s ebben az innovációs folyamatban híd szerepük van a duális hallgatóknak.
Németh Ákos, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. képzési és oktatási vezetője arról számolt be, hogy a duális képzés beindítása a város, a főiskola és a Knorr-Bremse együttműködése nélkül nem valósulhatott volna meg. Németh Ákos a tapasztalatok alapján úgy látja, hogy az első végzősök megfelelő szaktudással fognak rendelkezni ahhoz, hogy a vállalatnál, vagy akár világszerte is sikeresen elhelyezkedjenek. A harmadéves duális hallgatók már részt vehetnek külföldi gyakorlatokon Németországban, ill. a Daimler más országokban található üzemeiben.
Varga-Papp Szilvia, a képzés beindításában szintén úttörő szerepet vállaló Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. HR menedzsere reményét fejezte ki, hogy a képzésben részt vevő vállalatok, és azoknak a jelentkezőknek a köre is bővül, akik közül a cégek kiválaszthatják a duális hallgatókat. Varga-Papp Szilvia kiemelte, a vállalatnál nem egyszerűen a főiskolán tanult elméleti tárgyak gyakorlati elmélyítése történik, hanem olyan személyes készségek, kompetenciák kialakítása is folyik, amivel a céget sikerre vivő ütőképes csapatot lehet kialakítani.
Csáki Anita, a CabTec Kft. HR menedzsere arról beszélt, hogy a cég duális hallgatói már az első naptól kezdve ott vannak a cégnél rövidebb-hosszabb ideig, így még hamarabb kialakítható az elkötelezettség. Csáki Anita nagyon elégedett a duális hallgatók teljesítményével, akik várakozáson felüli eredményeket értek el. Igaz, a cégtől kapott kezdeti 65-70 ezer Ft-os havi juttatás a teljesítmény függvényében a későbbiekben még emelkedhet is.
Bánfi-Csizmadia Edit, a Guardian Orosháza Kft. HR menedzsere köszönetet mondott a Mercedes-Benznek és a Knorr-Bremsének, a két „úttörő” cégnek, hogy végigjárták előttük az utat és kidolgozták a módszereket. Bánfi-Csizmadia Edit elmondta, a síküveg-gyártáshoz nincs Magyarországon szakemberképzés, ezért előnyös számukra a duális képzés, mert a gyakorlati időszak alatt átadhatják a duális hallgatóknak a speciális ismereteket és a vezetői utánpótlásban is szerepe van ennek a képzéstípusnak. A cég egy duális hallgatóval kezdte, de nagyon elégedettek, ezért – ahogyan a HR menedzser – fogalmazott biztosan „visznek” még hallgatót a Kecskeméti Főiskoláról.

A cégekhez január 31-ig kell jelentkezni az általuk megadott módon. A megfelelő jelentkezőket a cégek behívják elbeszélgetésre és a kiválasztás eredményéről még a február 15-ei felvételi jelentkezési határidő előtt értesítik a jelentkezőt.
http://felveteli.kefo.hu
facebook.com/dualiskepzes

A képzésben részt vevő cégek (intézmények):
– Bertrans Logisztikai Zrt. (Kecskemét)
– CabTec Kft. (Kecskemét, Szekszárd)
– DELPHI Connection Systems (Tatabánya)
– Deltaplast Kft. (Kecskemét)
– Doherty Hungary Kft. (Orosháza)
– Fémalk Zrt. (Budapest)
– Festo-Am Kft. (Budapest)
– Ferzol Kft. (Tápiószőlős)
– Guardian Orosháza Kft. (Orosháza)
– Hilti Szerszám Kft. (Kecskemét)
– Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. (Kecskemét)
– Kresz  Friedler Kft. (Pécsvárad)
– Kunplast-Karsai Zrt. (Kiskunfélegyháza)
– Kühne + Nagel Kft. (Kecskemét)
– Linamar Hungary Zrt. (Békéscsaba)
– Lux-Electro Kft. (Kecskemét)
– Magna Automative Hungary Kft. (Helvécia)
– Magyar Nemzeti Bank (Budapest)
– Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (Kecskemét)
– Phoenix Mecano Kecskemét Kft. (Kecskemét)
– Schaeffler Magyarország Ipari Kft. (Debrecen)
– Zollner Kft. (Vác)

A duális képzésben részt vevő hallgatók létszáma:
A 2013/14-es tanévben második évfolyam: összesen 25 fő
– járműmérnöki alapszak:
o Mercedes-Benz: 11 fő
o Knorr-Bremse: 14 fő

A 2013/14-es tanévben első évfolyam: összesen 44 fő
– járműmérnöki alapszak: összesen 16 fő
o Mercedes-Benz: 10 fő
o Knorr-Bremse: 6 fő
– gépészmérnöki alapszak: összesen 7 fő
o CabTec: 1 fő
o Deltaplast: 1 fő
o Fémalk: 1 fő
o Phoenix-Mecano: 2 fő
o Zollner: 2 fő

– műszaki menedzser alapszak, mérnök-logisztikus szakirány: összesen 21 fő
o Bertrans: 2 fő
o CabTec: 4 fő
o Guardian: 1 fő
o Hilti: 2 fő
o Knorr-Bremse: 2 fő
o Kühne + Nagel: 5 fő
o Magna: 1 fő
o Phoenix-Mecano: 4 fő

Kapcsolat:
Kállai Erzsébet
20/2 930 930
[email protected]