Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

„Sajtóközlemény a „Segítő kezek – összefogás félmillió idős otthoni biztonságáért” című program kecskeméti helyzet- és igényfelméréséről

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013 szeptemberében döntött arról, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozik a „Segítő kezek – összefogás félmillió idős otthoni biztonságáért” című, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kezdeményezett országos mintaprogramhoz.

A program célja, hogy a házi segítségnyújtás rendszerét kiegészítve az idős emberek mindennapjai váljanak jobbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá. A program abban kíván kézzelfogható segítséget nyújtani az idős embereknek, hogy minél tovább képesek legyenek otthonaikban az önálló életvitelre, valódi segítséget kapjanak az életkorukból, egészségi állapotukból eredő problémák megoldásában és javuljon az idősek által lakott városi és tanyasi területek közbiztonsága, az idős emberek biztonságérzete.

Annak érdekében, hogy a mintaprojekt megvalósítói hiteles információkat kapjanak az érintett kecskeméti idősek igényeiről, szükségleteiről, első lépésben kérdőíves felmérést végezünk Kecskeméten az érintett idősek körében. A személyes megkeresést és a kérdőívek kitöltését megelőzően az önkormányzat minden érintett kecskeméti idős polgárhoz eljuttatott egy névre szóló tájékoztató levelet Dr. Zombor Gábor polgármester úr aláírásával, amelyben részletes információkat közölt a mintaprojektről, illetve kérte az idősek együttműködését a sikeres és eredményes felmérés érdekében.

A mintaprojekt első lépéseként megvalósuló helyzet- és igényfelmérő kérdőív személyes megkereséssel történő kitöltésére 2014. április 30-ig kerül sor. Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Családvédelmi Osztálya minden, a felmérésben személyesen részt vevő kolléga számára hivatalos megbízólevelet állít ki, amelyen szerepelnek a munkatársak adatai (név, születési hely és idő, személyi igazolvány száma), valamint a Családvédelmi Osztály pecsétje és az osztályvezető aláírása. Az önkormányzat nyomatékosan felhívja az érintett idősek figyelmét arra, hogy csak azt követően fogadják a lekérdezést végző munkatársakat, miután azonosították adataikat a náluk lévő megbízólevéllel és személyi igazolvánnyal.”kéz