Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Zombor GÁbor HiltiEgyütt a foglalkoztatás növeléséért

Az eddigi együttműködés sikeres volt, munkahelyekben mérhető, így érdemes folytatni – hangzott el a Hilti Szerszám Kft. és Kecskemét város vezetésének immáron hagyományos találkozóján.

A kiegyensúlyozott, együttműködésen alapuló kapcsolat a fejlődés záloga. Új munkahelyeket, növekvő termelékenységet és több bevételt jelent, ami egyszerre érdeke a Kecskemét városának és a Hilti Szerszám Kft.-nek. Ezért folytatni kell a majd 25 éves együttműködést – állapodott meg a társaság és a város vezetése szokásos találkozóján. A megbeszélésen értékelték az eddigi fejlesztéseket, egyúttal pedig áttekintették a jövőbeni terveket. Zombor Gábor polgármester elmondta, hogy a város a jövőben is stabil alapja kíván lenni a fejlesztéseknek és beruházásoknak. Kiemelte, hogy a megyei jogú városok közül elsőként 2007-ben – tehát még a válság előtt – megalkották a gazdaságösztönző adópolitikát és a helyi iparűzési adó mértékének fokozatos csökkentésébe kezdtek. A város egy olyan partnert nyert a Hilti Szerszám Kft. személyében, amelyik aktívan részt vesz a középiskolai- és főiskolai duális képzésben, segíti a megváltozott munkaképességűek munkába állását és a térségi integrált szakképző központon keresztül hozzájárul a szakképzett munkaerő foglalkoztatásához.

A Hilti Ag. a rendszerváltással egy időben döntött úgy, hogy Kecskeméten alapítja meg magyarországi gyárát. Az első külföldi működő tőkét jelentő beruházás volt a város újkori történetében. Ma már a kecskeméti leányvállalat látja el a magyarországi piacot is, emellett exportra is gyárt. Ennél is fontosabb mutatószámoknak tekinthetők az eddig elvégzett beruházások, különösen a 2009-ben kezdett és a tavalyi évben lezárt fejlesztés, amelynek révén új gépeket és gyártósorokat szerzett be a társaság.

A fejlesztések eredményeként folyamatosan új termékek születnek, amelyeknek a sorozatgyártását a kecskeméti telephelyen végzik. A fejlesztés révén mára a foglalkoztatottak létszáma meghaladja a 130 főt.