Kezdőlap Régió Kecskemét

Kecskemét

Három nap az Energiatakarékosság jegyében
A MATÁSzSz (Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége) 2013-as döntése alapján a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnappal egybekötött Távhőszolgáltatás Napja köré csoportosuló első országos programsorozat központi rendezvényének idei szervezője a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.
Legyen szó lakossági vagy vállalati energiafelhasználásról ma már mindig elsődleges szempont a hatékonyság, melynek a TERMOSTAR Kft. már hosszú évek óta elkötelezett híve. A globális kihívásokat és a modern megújuló energiaforrásokat figyelembe véve igyekszünk nap mint nap a lehető leggazdaságosabb távhőszolgáltatást biztosítani fogyasztóinknak, mindezt lehetőleg a komfortfokozat csökkenése nélkül. Jól tudjuk, hogy energiatudatossággal egy család nem csak több energiát, hanem több tízezer forintot is képes megtakarítani évente. A kevesebb energia felhasználásával általában a környezetet is óvjuk.
Ehhez kapcsolódóan kínálunk most gyakorlati segítséget és hasznos tanácsokat, szakmai előadásokat, játékos feladványokat, aktív kikapcsolódást.
A Távhőszolgáltatás Napján az energiatakarékossági rendezvényeinkre a sajtó Tisztelt Képviselőit is szeretettel várjuk!
Nyílt nap, üzemlátogatás
Március 6-án, csütörtökön nyílt nap keretében üzemlátogatásra várjuk az érdeklődőket az Akadémia krt. 4. szám alatti telephelyünkre a következő programokra:

10-14 óráig (egy-egy csoport egész órakor indul): az érdeklődők a Széchenyivárosi Fűtőmű kazánházait tekinthetik meg (forróvíz kazánok, gázmotorok, szivattyúk, vezérlő központ, stb.).
Igény szerint lehetséges további programok kisbusszal: 10 órakor hőszigetelt, fűtéskorszerűsített, új nyílászárókkal ellátott lakások bemutatása; 11 órakor megszűnő szolgáltatói hőközpont, korszerű kompakt fogyasztói hőközpontok megtekintése; 12 órakor utazás a 2013-ban megépült távhővezeték nyomvonalán; 13 órakor Szultán utcai telephely, a leendő megújuló energiaforrás helyszíne.
A programokra előzetes regisztráció szükséges a 76/486-746-os telefonszámon.

Konferencia, előadások a korszerű távhőszolgáltatás előnyeiről

Március 7-én, pénteken 10-12 óráig az Ifjúsági Házban (Kossuth tér 4.) egy konferencia keretén belül hallgathatunk meg előadásokat az energiatakarékosság és a környezetvédelem témaköreihez kapcsolódóan. A program résztvevőit Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere köszönti. Az előadók egyike Fekete Csaba, az Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MATÁSzSz) elnöke, aki a távhőszolgáltató vállalatok energiahatékonyság növelő programjairól szól. Őt követi Beliczay Erzsébet, a Levegő Munkacsoport elnökhelyettese, aki a városok tiszta levegőjéért emel szót, amelyet a távfűtéssel lehet megőrizni. Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a megújuló energiaforrásoknak a vízgazdálkodás területén történő hasznosításáról beszél. Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója bemutatja, hogy milyen eredményeket ért el a cég az energiatakarékossági pályázatok segítségével, és milyen jövőbeni lehetőségek vannak az energiaköltségek csökkentésében, a megújuló energiák hasznosításában.

Energia Birodalom Hősei újra akcióban – gyermek programok

A Kecskeméti TERMOSTAR HŐSZOLGÁLTATÓ Kft. idén is kreativitásra ösztönzi a legkisebbeket, és meghirdeti az energia-megtakarítás témakörét feldolgozó alkotópályázatát. Rengeteg kérdés lengi körbe az energia világát, amelyre most kreatív, játékos formában kereshetik meg a választ a TERMOSTAR Energia Birodalom kis hősei. Az alkotópályázatra olyan munkákat várunk, amelyek bemutatják a gyermekek gondolatait, megfigyeléseit az energiáról.
Nevezni két korosztályban, azaz óvodás és iskolás kategóriában lehet. Ennek megfelelően a díjazás is e kategóriákban történik. Korosztályonként az első helyezettek 10-10 ezer forintos nyereményben részesülnek, míg a 30.000 forintos Fődíjat a közönségszavazatok alapján legjobbnak ítélt alkotás készítői vihetik el. A beérkezett pályázatokból március 7-én rendezünk kiállítást a Kecskeméti Ifjúsági Otthon (KIO) Tükörtermében. A legjobb alkotásokra szavazni is lehet délelőtt 11 óráig, az eredményhirdetésre pedig 12:15-kor kerül sor.
Ugyanitt különböző kézműves foglalkozások, „kádárkodás”, memóriafejlesztő játékokkal egybekötött gyermek programok lesznek, melyre várjuk a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

A rendezvény másik helyszínén (KIO, Előadó terem) 9:30-12:30 óra között „Rendhagyó természetismeret órák” lesznek, melyek programja a következő:
9:30 Pullai Béla – Kecskeméti Vadaspark: Ember és állat kapcsolata

10:30 Csodák Palotája – Halmozott állapotok

11:30 Makra Zsuzsanna – KEFAG Zrt.: „A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – Interaktív környezetismeret óra erdőgazdálkodásról, energiatakarékos, fenntartható fejlődésről.

Legyen egy jó tippje!

ÖKO Pontunk kialakítása kapcsán – kapcsolódva a Távhőszolgáltatás Szakmai Napjához illetve az Energiatakarékossági Világnap rendezvényeihez – egy játékos versenyt is meghirdetünk. A résztvevők feladata megtippelni, hogy a TERMOSTAR ÖKO Pont-ban teljesen feltöltött TORNÁDÓ típusú elektromos kerékpárral hány métert lehet megtenni. A győztes nyereménye egy napelemes ÖKO hátizsák. Részletek a www.termostar.hu honlapon.

Táv(hő)futás az új távhővezeték nyomvonalán
Három napos rendezvényünk utolsó napján, szombaton kültéri, aktív programmal is várjuk a mozogni vágyó érdeklődőket. Március 8-án – a nemzetközi nőnapon – akár az egész család ingyenesen benevezhet a 10 órakor startoló, 2,6 km-es Táv(hő)futásunkra, mely a 2013-ban megépült, a Széchenyi- és Árpádvárost összekötő távhővezeték nyomvonalán halad végig. A leggyorsabbak érmet kapnak, a legnagyobb létszámmal célba érkező általános- és középiskola értékes sportszervásárlási utalványt kap. Az első száz célba érkező hölgy a verseny emblémájával ellátott pólót vihet haza.
Reméljük, hogy programjaink során minél több kecskeméti és környéki érdeklődőnek szolgálhatunk hasznos információkkal az energiatakarékosságot érintően, valamint tartalmas kikapcsolódást kínálhatunk a céges résztvevőkön túl a gyermekeknek és családoknak is. Ugyanakkor a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. bízik abban, hogy az elmúlt évek során Kecskeméten kialakult közönségkapcsolatnak koronája lesz az idei három napos rendezvény. Bízunk abban, hogy az eddigi tapasztalatok pozitív mintául szolgálhatnak az ország más pontjain is bevezetésre kerülő Nemzetközi Energiatakarékossági Világnappal egybekötött Távhőszolgáltatás Napja rendezvénysorozatok megrendezéséhez.
Köszönjük, ha ehhez jelenlétével és a programokról készült beszámolóival Ön is hozzájárul!

Üdvözlettel:
Horváth Attila s.k.
a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója