Kezdőlap Régió MATEK VERSENY

MATEK VERSENY

matekZrínyi Ilona Matematikaverseny

Az elmúlt pénteken került megrendezésre közel 70.000 diák részvételével a Zrínyi Ilona Matematikaverseny 1. fordulója. Ennek a rangos megmérettetésnek komoly hagyománya van határainkon belül és kívül egyaránt. Az idei tanévben már 25. alkalommal mérhette össze tudását az általános és a középiskolai korosztály. Újdonság volt ebben az évben, hogy már 2. osztályos diákok is szerepelhettek a rendezvényen.
A megyei szervezés munkáját ebben a tanévben is a Kecskeméti Református Általános Iskola tantestülete végezte. 12 város 18 iskolája adott helyt közel 3100 kisdiáknak. A szombati eredményhirdetésen általános iskolás kategóriában az egyéni verseny első 20 helyezettje, a gimnazisták közül az első 6, a szakközépiskolások közül az első 3 helyezett kap értékes jutalmat. Ezen kívül több különdíjat is kiosztanak a verseny szervezői, és jutalomban részesülnek a legeredményesebbek felkészítő pedagógusai is.
A verseny országos döntővel zárul, amely idén is Kecskeméten kerül megrendezésre a tavaszi szünet környékén. Az, hogy Bács megyét ki képviselheti a döntőben, szombaton fog kiderülni a Református Újkollégium dísztermében, az ünnepélyes eredményhirdetésen