Kezdőlap Régió ELINDULT A 29. TAVASZI FESZTIVÁL KECSKEMÉTEN

ELINDULT A 29. TAVASZI FESZTIVÁL KECSKEMÉTEN

Megnyílt a 29. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál
FORRÁS: KECSKEMÉTI TELEVÍZIÓ
14- én, TAVASZI FESZkéső délután megnyílt a 29. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Az idei évben minden korábbinál nagyobb és színesebbnek ígérkezik a város egyik legrégebbi kulturális fesztiválja. Március 14-e és 31-e között 16 helyszínen közel 100 kulturális esemény várja az érdeklődőket.

Az éve elején a Cseh Tamás Nap dalversenyen első helyezést elért EklekTrio koncertjével kezdődött ma késő délután a 29. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál megnyitója a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ kiállító termében. Az idei évben minden korábbinál nagyobb és színesebbnek ígérkezik a város egyik legrégebbi kulturális fesztiválja. Március 14-e és 31-e között 16 helyszínen közel 100 kulturális esemény várja az érdeklődőket. A megnyitón dr. Zombor Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédben megemlékezett a február végén elhunyt Walter Gábor kecskeméti festőművészről. A 2012-ben Holló László díjjal kitüntetett művész egyik alkotása szintén látható a fesztivál nyitó tárlatán. A polgármester hangsúlyozta, a város kulturális élete rendkívül gazdag, ezt mutatja be 1986 óta minden évben a Tavaszi Fesztivál, aminek megszervezésében és lebonyolításában az egész város részt vesz.

„Arra mindig nagyon büszkék vagyunk, hogy a város kulturális intézményei és művészeti műhelyei is bekapcsolódnak és aktívan részt vesznek a fesztivál szervezésében. Hiszen ez döntően a kecskemétieknek szól, a kecskeméti művészektől” – nyilatkozta dr. Zombor Gábor polgármester.

A megnyitó ünnepség után ifj. Gyergyádesz László művészettörténész mutatta be a „Kecskemét arcai” tárlatot. A kiállított 167 alkotás egy országos felhívásra érkezett a városba. A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ korábban egy felhívással fordult a kecskeméti és a városhoz kötőtő képző és iparművészekhez, hogy a kortárs képzőművészet eszközeivel fogalmazzák városunkkal kapcsolatos élményeiket, emlékeiket. 89 művész küldte el alkotásait a tárlatra. A 29. Tavaszi Fesztivál programjairól bővebben a tavaszfeszt.hu oldalon tudhatnak meg többet.