Kezdőlap Régió KAJAK

KAJAK

Kajakozz, kenuzz a Tropicariumban

A Campona Bevásárlóközpontban található „vizes állatkertben” ünnepli a víz világnapját a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mint az élővizek védelmének elkötelezett támogatója. A Tropicarium március 22-én, szombaton 10 és 17 óra között érdekes, tartalmas és ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.

A helyszínen, a Tropicarium bejáratánál és rendezvénytermeiben lesznek kézműves foglalkozások, kvízek, horgászat, vizes kísérletek, bemutatók, előadások, és a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek köszönhetően sportos kihívások is.

„Tedd magad próbára a vizes sportágakban” szlogennel várunk minden érdeklődőt a vizes ünnepen – mondja Patyi Melinda, az MKKSZ szabadidős szakmai koordinátora. A standunkon szombaton kipróbálható lesz a kajakos ergométer és a sárkányhajós evezés is. Aki részt vesz valamelyik aktivitásunkban, az a szerencséjét is próbára teheti. Nyereményjátékot szervezünk, amelynek fődíja egy VIP belépő lesz a május végi szegedi gyorsasági világkupára.”

A szövetség hosszú ideje kiáll az élővizek tisztaságának védelme mellett, amely az emberi erővel hajtott vízi járművek természetes közege. A környezettudatos gondolat mellett további cél, hogy az ilyen akciókkal tovább népszerűsítsék a kajak-kenu sportágat a családok között.

„A kajak-kenu sportágnak három üzenete van a víz világnapján – mondja Csabai Edvin, az MKKSZ szakmai igazgatója. A víz és a vízpartok tisztaságának védelme mellett szeretnénk minél több gyerek figyelmét felkelteni a sportág iránt, hogy jöjjenek és próbálják ki magukat versenyzőként, a szülőknek, az idősebbeknek pedig azt szeretnénk üzenni, hogy a kajakozás, kenuzás, a vízi természetjárás egy olyan tevékenység, amely bármely korosztály számára élvezhető.”

A víz világnapja alkalmából szombaton nemcsak a programok, hanem a Tropicariumba való belépés is ingyenes a 14 éven aluli gyermekek számára. A részletes program a www.tropicarium.hu oldalon lesz látható.

A rendezvény partnerei: Magyar Turizmus Zrt, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt, Balatoni Hajózási Zrt, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, WWF, Nagytétényi Kastély, Tisza Tavi Ökocentrum, Csodák Palotája, Submarine magazin, RÉGIÓ játék, Clearwater, Jana Víz, Szentkirályi víz, Nagy Sportágválasztó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, REX kutyaotthon, Felelős Szülők Iskolája, Viwa vitamin víz, Bombi csemege, Horgász magazin, Explorer Magazin.

További információ: www.kajakkenusport.hukajak