Kezdőlap Régió KÉSZ KFT.

KÉSZ KFT.

KÉSZ KFT PRAKIKER

A KÉSZ is versenybe száll a Praktikerért – A végleges ajánlatot a MI-BE Alfa Kft. adja
Még mindig kérdéses a magyarországi Praktiker áruházak sorsa. A versenybe most új belépőként az egyik legnagyobb építőipari vállalat, a KÉSZ Csoport is beszállt. A KÉSZ a teljes hazai hálózatra tett indikatív árajánlatot.
„A KÉSZ mára már nem csak az építőiparban van jelen. Befektetéseinkkel és fejlesztéseinkkel képviseltetjük magunkat a szállodaiparban, a vendéglátó iparban, a flottaüzemeltetésben, és egyéb üzleti szolgáltatások terén valamint az élelmiszer kereskedelemben is. Ezt a portfoliót szeretnénk bővíteni a Praktiker áruházlánccal.
A KÉSZ több mint 30 éve sikeresen működő vállalat, úgy gondoljuk, hogy ez a kiemelkedő múlt és az azóta felhalmozott tudás segítségével sikeresen tudnánk üzemeltetni Magyarország egyik legnagyobb barkácsáruház-láncát. Jövőbeni célunk, hogy a Praktiker tevékenységét megtartsuk, a céget stabilizáljuk és ezáltal több mint 1000 munkahelyet védjünk meg.
Amennyiben a tulajdonos elfogadja a Praktiker Barkácsáruházak Kft.-re tett indikatív vételi ajánlatunkat, a végleges árajánlatot a KÉSZ Csoport tag MI-BE Alfa Kft. fogja adni. Ez a cég jelenleg is üzleti kapcsolatban áll az áruházlánccal, hiszen a Mester utcai épületet adja bérbe a Praktikernek.
A szegedi ELI-beruházás kapcsán folytatott vizsgálat is megerősítette, hogy a cég anyagi- és könyvelési háttere a magyar és nemzetközi törvényeknek megfelelő. A MI-BE Alfa Kft. alkalmas az ajánlattételre.”- hangsúlyozta Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletág vezetője.
Magyarországon 21 Praktiker áruház üzemel (Pécs, Debrecen, Szeged, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szombathely, Budapest (Bécsi út, M3, Mester utca), Budaörs, Zalaegerszeg, Szolnok, Kaposvár, Vecsés, Békéscsaba, Székesfehérvár, Esztergom, Sátoraljaújhely, Komárom, Nyíregyháza), amely jelenleg 1060 főnek ad megélhetési lehetőséget. A magyarországi barkácslánc forgalma 2009 óta csökkent, 2012-es vesztesége 2,5 milliárd forintra rúgott.
A KÉSZ Csoportról:
A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a flottamenedzsment és a turizmus területén.
A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.
A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport 2013-as nagy fejlesztése a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.