Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Gépkocsikat törtek fel
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. március 6. 13:28
Vádemelési javaslattal él a rendőrség a gépkocsikat feltörő három férfivel szemben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott nyomozást lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Kecskeméten 2013. július 5. és október 24. közötti időben a város különböző utcáiban, vagy bevásárlóközpontjának parkolójában gépjárművek feltörésére szakosodott trió tevékenykedett. Általában az ajtózárat rongálták meg, de akadt olyan eset ahol az ablakot is betörték. A legkönnyebb dolguk abban az esetben volt, amikor a tulajdonos nyitva hagyta a gépkocsit.

A feltört autókból többnyire táskákat, pénztárcákat loptak el, amiben készpénz és iratok voltak, de a tolvajok nem vetették meg a járműben hagyott fúrógépet sem.

A felderítő munka eredményeképpen a rendőrség látókörébe került három kecskeméti lakos férfi, akik öt esetben együtt követték el a gépjármű feltöréseket, egy alkalommal pedig csak egyikük törte fel a kiszemelt autót, amiben a tulajdonos látható helyen értéket hagyott.

A rendelkezésre álló adatok alapján a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Károly 32 éves, P. József 35 éves és P. István 39 éves kecskeméti lakos.

P. István a bűncselekmény elkövetését gyanúsítotti kihallgatásán elismerte. A férfi házi őrizetét a bíróság elrendelte. A másik két férfi tagadja a bűncselekmények elkövetését, ők előzetes letartóztatásban vannak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2014. március 6-án a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldi meg.
GÉPKOCSIT