Kezdőlap Régió RENDŐRSÉGI HÍREK

RENDŐRSÉGI HÍREK

rendőr és motorosok
Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, három anyagi kárral végződött.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2014. március 20-án 15 óra 40 perckor rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette B. István 38 éves és O. Erzsébet 37 éves lakcím nélküli személyeket. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a nő és a férfi 2014. március 20-án 15 órakor Kecskeméten, a Dobó István körút közelében lévő parkban leszólítottak egy 48 éves kecskeméti férfit és kértek tőle egy szál cigarettát. Mivel a sértett nem adott nekik, bántalmazták őt, a zsebéből elvették a maradék dohányáruját, valamint ki akarták tépni a kezéből a táskát, de azt a férfi nem engedte el. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A két hajléktalan személyt elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt A.-H. Renáta 25 éves és K. József 25 éves hajléktalan személyek ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a nő és a férfi 2014. március 20-án 19 óra 30 és 20 óra 10 perc közötti időben Kecskeméten, a Szolnoki úton található gyalogos aluljáróban leszólítottak, majd bántalmaztak egy 54 éves kecskeméti lakos férfit. Miután a sértett a földre esett, a táskájából kiborult élelmiszereit magukhoz vették a lakcím nélküli személyek, majd a helyszínről távoztak. A helyi lakos férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.
A gyanúsítottakat őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított két koszovói és egy koszovói-szerb kettős állampolgár ellen, akiket 2014. március 19-én és március 20-án Tompa külterületén fogtak el a rendőrök. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért elfogták és előállították őket a kirendeltségre. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kettős állampolgárságú személlyel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A három határsértőt idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök.

Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányág