Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

A szelektív hulladékszállítást segíti
a Városgazdasági Kft. új gépkocsija

Újonnan beszerzett hulladékszállító gépkocsival gyarapodott a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. eszközparkja. A beruházásra a társaság 44,1 millió forint pályázati forrást nyert, a támogató az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.
A használt, de kitűnő műszaki állapotú, keveset futott jármű az elkülönítetten gyűjtött hulladék szállításában kap szerepet, emelve ezzel a kecskeméti régió szelektív hulladékgyűjtési rendszerének színvonalát.
A fejlesztés kapcsán Lassú Tibor Attila, a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta:
-Társaságunk Kecskemét, Helvécia, Nyárlőrinc és Városföld területén végez hulladékgazdálkodási közszolgáltatást. A tevékenység ellátása során, a szelektíven gyűjtött hulladék esetében alvállalkozó segítségét vesszük igénybe. A most beszerzett jármű lehetővé teszi, hogy saját gyűjtőjáratot indítsunk. Túl ezen, sűríthetjük a gyűjtőjáratok gyakoriságát, és a többlet kapacitásnak köszönhetően olyan területeken – főként külterületi utcákban – indulhat el a szelektív hulladék házhoz menő gyűjtése, ahol eddig csak a gyűjtőszigetes mgoldást alkalmazhattuk. A fejlesztés különösen Nyárlőrinc és az ott élő mintegy 2000 ember számára lesz előnyös, mert a településen eddig nem működött a szelektív hulladék házhoz menő gyűjtése, az újonnan beszerzett eszköznek köszönhetően azonban Nyárlőrincet is be lehet kötni az országos házhoz menő elkülönített hulladékgyűjtési rendszerbe.
Lassú Tibor Attila elmondta azt is: több önkormányzattól érkezett megkeresés a társasághoz, újabb települések kérték a közszolgáltatásba történő bekötést, ám kapacitás hiányában a cég nem köthetett újabb szerződéseket. A most megvalósult eszközbeszerzés egy újabb lépés annak érdekében, hogy a felmerülő igényeket a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. kielégíthesse, ezzel elősegítve, hogy a környező települések lakossága is hozzájuthasson a korszerű hulladékgazdálkodási rendszer előnyeihez.

Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft.