Kezdőlap Régió KÉSZ CSOPORT HÍREK

KÉSZ CSOPORT HÍREK

Magyar cég építi a Dr. Oetker szerbiai gyárát – A KÉSZ Csoport több mint 5 külföldi élelmiszergyárat épített az elmúlt években
Újabb jelentős külföldi megbízást nyert a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport, ugyanis a KÉSZ építheti a Belgrádtól 30 km-re fekvő új szerbiai Dr. Oetker gyárat. A beruházás összértéke meghaladja a 9 millió eurót.
Alapkőletétellel ünnepelték Szerbia első Dr. Oetker gyárát. A több mint 45 000 m2-es létesítményt, egy magyar cég, a KÉSZ Csoport építheti fel. A rendezvényen részt vett Heinz Vilho szerbiai német nagykövet, Aleksandar Vucic miniszterelnök-helyettes, Zoran Mitic, a Dr.Oetker Srbija ügyvezető igazgatója, valamint Breier Szabolcs, a KÉSZ Csoport szerbiai leányvállalatának vezetője is.
A Belgrádtól 30 km-re fekvő Šimanovciban épülő gyárban pudingport, sütőport és egyéb élelmiszeripari termékeket fognak előállítani. Innen fogják ellátni a szerb albán, montenegrói és macedón piacot is. Az ipari komplexum magában foglalja a gyárterületet, egy logisztikai területet és az irodahelyiséget is. A gyárkapacitás várhatóan 6000 tonna lesz évente és 125 új munkahely jön létre.
A beruházás összértéke meghaladja a 9 millió eurót, és 100 %-ban saját forrásból finanszírozzák – hangsúlyozta Zoran Mitic, hozzátette, külön örül annak, hogy nemzetközi cégek működnek együtt azért, hogy megépülhessen a gyár.
A KÉSZ-nek nem ez az első hasonló megbízása, eddig több mint 5 élelmiszeripari létesítményt építettek fel a környező országokban. Tavaly adták át az eddigi legnagyobb ukrán referenciájukat, egy 60 000 m2 alapterületű édességgyárat is. Szerbiai leányvállalatuk eddigi referenciáik között szerepel a Fiat és a Magna gyár is.
A KÉSZ Csoportról:
A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.
A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.
A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának is. A vállalat 2013-as fejlesztése a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.