Kezdőlap Régió NEMES ZSUZSA

NEMES ZSUZSA

A hónap alkotója: Nemes Zsuzsa festőművész

1984. szeptember 13-án születtem Debrecenben. Képzőművészeti tanulmányaimat a gimnázium után az egri Eszterházy Károly Főiskolán F. Balogh Erzsébet és Földi Péter irányításával folytattam. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán 2010-ben diplomáztam festő szakon. Az egyetemi évek alatt lehetőségem nyílt részt venni a kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely és a Tűzzománc Művészek Magyar Társasága művésztelepein. Mestereim Báron László, Turi Endre és Tóth Pál voltak. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem másodéves festő doktorandusz hallgatója vagyok. Valkó László tanítványaként kutatási témám: A tovább élő múlt és a régi művészet hatása újabb korokban. 2011 óta Kecskeméten élek.

Festőként mindig izgalmas kihívást jelent számomra a jelenségek múltja, története. Munkáimban a középkori és a kora reneszánsz táblaképek közvetlenségével rokon, de a mai kor emberéhez szóló festői világ megteremtésével mutatom meg a múlt és a jelen kapcsolódási pontjait.

A tárlat a kulturális központ II. és IV. emeleti panoráma társalgójában tekinthető meg a nyitva tartási idő alatt.nemes zsuzsa