Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

rendőr és motorosokBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. április 9. 13:19
Egy szolgálatba tartó határrendész figyelt fel a gyanús járművekre, melyeket követni kezdett. Nem csalt a megérzése.
A cikkhez kapcsolódó videó:

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség egyik munkatársa 2014. április 8-án hajnalban éppen szolgálatba tartott, amikor Hercegszántó közelében egy várakozó személygépkocsira lett figyelmes. A járművet néhány perccel később a településen is látta, amint éppen egy másik – korábbi elemző-értékelő munkája során megismert – személyautóval együtt, nagy sebességgel Baja felé indult. A rendőr követni kezdte a két autót, miközben értesítette kollégáit. A gyors jelzésnek köszönhetően a kirendeltség és a Bajai Rendőrkapitányság járőrei közösen felkészültek a járművek ellenőrzésére.

A két gyanús autó 6 óra 10 perckor érkezett Bajára, ahol a járőrök közúti ellenőrzés alá vonták őket. Az elől haladó személygépkocsi vezetője továbbhajtott, néhány utcára azonban sikerült megállítani a járművet. Az egyenruhások mindkét autót átvizsgálták, munkájukat kábítószer-kereső kutya is segítette. A hátul közlekedő személyautó csomagterében, egy bőröndbe és egy utazótáskába rejtve 10 darab műanyag csomagolású, egyenként körülbelül 1 kilogramm súlyú kábítószergyanús anyagot találtak, melyet lefoglaltak. A növényi származékon alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, az feltehetően marihuána. A lefoglalt anyag további vizsgálata szakértő bevonásával történik.

A nyomozók a két autó sofőrjét – egy 44 éves és egy 45 éves szerb állampolgárt – a helyszínen elfogták, majd előállították őket a Bajai Rendőrkapitányságra. A férfiakkal szemben a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A terhelteket gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.