Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

kábszerHázában termesztette a kábítószert
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. április 18. 9:45
Vádemelési javaslattal él a rendőrség az ellen a bajai férfi ellen, aki kábítószert termesztett a lakásában Baján.

A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folyatott kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Dániel 26 éves bajai lakos ellen, aki lakásában termesztett kábítószert.

A nyomozók 2013. október 24-én egy bajai lakóházban végzett házkutatáskor, az ingatlan hátsó udvarrészében 1 tő, 2 méter magas, földbe ültetett kábítószer gyanús növényt, és 1 tő, 45 centiméter hosszú elszáradt, levágott szintén kábítószer gyanús növényi szárat találtak és foglaltak le. Folytatva a kutatást a hátsó udvarból nyíló garázsban található szekrényből, és az azon lévő papírdobozból több, kisebb áttetsző csomagolásban további kábítószer gyanús növényi származék és kábítószergyanús növényi mag került elő. A fenti lefoglalt kábítószergyanús növényi származékokról a szakértő megállapította, hogy azok cannabis sativa növények, és annak részei, melyek kábítószer tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát. Az ügyben D. Dánielt gyanúsítottként hallgatták ki a Bajai Rendőrkapitányságon, ahol elismerte, hogy a növényeket ő termesztette.

Az ügy vizsgálatát 2014. április 17-én fejezték be a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán, a keletkezett iratokat a rendőrök vádemelési javaslattal adják át a Bajai Járási Ügyészségre.