Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. április 23. 8:18
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint tíz anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette K. István 23 éves helyi lakost. A férfi 2014. április 22-én 15 órakor a megyeszékhely egyik áruházában a ruhájába rejtett egy tábla csokoládét, egy borotvát, egy dezodort, illetve egy kutya fogápolót. A tolvajt cselekménye közben a biztonsági szolgálat munkatársa tetten érte és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 2014. április 22-én tárgyalási őrizetbe vette V. Zoltán 42 éves helyi lakost, akivel szemben a Kecskeméti Járásbíróság bocsátott ki elfogató parancsot.

A Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy koszovói és egy albán állampolgárral szemben, akiket 2014. április 22-én 7 óra 58 perckor Katymár belterületén vontak intézkedés alá a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Ellenőrzésükkor kiderült, hogy mindkettőjükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Az albán férfit két évre kiutasították a schengeni területről, majd Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen kitoloncolták az országból. A koszovói férfit idegenrendészeti őrizetbe vették.

A Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség szabadnapos járőre 2014. április 22-én 9 óra 50 perckor szolgálatba helyezte magát, és Katymár belterületén intézkedés alá vont egy koszovói állampolgárt, aki nem tudta igazolni Magyarországon való tartózkodásának jogszerűségét. A külföldit a szolgálatban lévő járőrök elfogták és előállították. A koszovói férfi meghallgatása során kiderült, hogy a korábban elfogott két társával együtt lépte át az államhatárt, azonban később elszakadt tőlük. A külföldit a rendőrök idegenrendészeti őrizetbe vették és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.
RENDŐRÖK