Kezdőlap Régió SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS SZAKMAI NAP A BÁNYAI GIMNÁZIUMBAN
2014. április 24.
Természettudományos szakmai nap helyszíne volt ma a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium. Az eseményre döntően a város köznevelési intézményeinek pedagógusai kaptak meghívást. A konferencia szorosan kapcsolódott „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban” című projekthez, amely 215.299.350 forint uniós és hazai támogatással valósul meg.
A résztvevőket dr. Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója köszöntötte. Azt követően Nagy Péter, a Kecskeméti Főiskola Gépipari Automatizálási és Műszaki Főiskolai Karának főiskolai docense, Labancz István, a Kecskeméti Református Gimnázium tanára, Dr. Nagy Lászlóné Dr. Antal Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének egyetemi adjunktusa és Lang Ágota, a Soproni Széchenyi István Gimnázium Bonis Bona-, Ericsson- és Mikola Sándor díjas tanára tartott elődást.
A konferencia tematikája szorosan kapcsolódott a Bányai gimnáziumban zajló fejlesztéshez, amelynek lényeges célja, hogy kísérletekkel, gyakorlatokkal érthetőbbé, szerethetőbbé tegye a tanulók számára a természettudományos tantárgyakat. A projekt során modern természettudományos közoktatási laboratórium jön létre jelentős eszközfejlesztéssel. Szintén pályázati forrásból történik a megfelelő szakemberek – labóratórium vezetője és két laboráns – bérének finanszírozása, valamint számos pedagagógus képzése.
A pályázat során követelményként fogalmazódott meg, hogy a kialakuló laboratórium több feladatellátási helyet szolgáljon ki. Ezért együttműködés jött létre a Bolyai gimnáziummal, a Katona gimnáziummal, a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvodájával, a Kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolájával, Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskolájával, Németh László Gimnáziumával, Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola és Szakiskolájával, Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolájával, a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskolájával, a Kecskeméti Református Általános Iskolával, a Református gimnáziummal, az Arany János iskolával, a Lánchíd utcai iskolával, a Móra Ferenc iskolával, a Zrínyi iskolával, Magyar Ilona iskolával, valamint a Kadafalvi iskolával. A projektben összesen 18 feladatellátási hely vesz részt, amelyek rendszeresen tartanak majd tanórákat a természettudományos laboratóriumban.