Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Új szakosztály Dunavarsányban

Nem, ez nem április bolondság. Április 1-től valóban beindul a Mekler László Ifjúsági és Turisztikai Sportegyesület kajak-kenu szakosztálya Dunavarsányban. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség már be is jegyezte az új egyesületet, amelyben egykori válogatott kenusunk, Németh Szabolcs irányítja a szakmai munkát.

Új klubbal bővült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Dunavarsányban ugyanis a Mekler László Ifjúsági és Turisztika Sportegyesület, valamint az 1270. számú Nautilus vízicsapat meglévő magjára, vízi hagyományaira építkezve útjára indul egy új kajak-kenu szakosztály, amelynek vezetője egykori válogatott kenusunk, Németh Szabolcs lesz. A hétvégi dunavarsányi „A sport szigete, a sziget sportja” elnevezésű sportágválasztón már be is mutatkozott a két hete alapított klub, amely megkezdte a kis kajakosok és kenusok toborzását.

„Lelkesek vagyunk, tele ötletekkel és megvalósításra váró álmokkal – mondta Németh Szabolcs, aki a Nautilus vízicsoport, valamint a Mekler László Ifjúsági és Turisztikai Sportegyesület aktív túraéletére alapozva vetette fel egy új szakosztály beindítását. A két egyesület képviselője, Dávid Mihály és Móricz Mariann is minden támogatást megadott az ötlet megvalósításához, így hamarosan az új klub versenyzőivel is találkozhatunk majd a korosztályos viadalokon.

„A hétvégi rendezvényen nagy sikere volt a csapatnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség segítségével ugyanis látványos bemutatkozóval tudtunk szolgálni, a gyerekek élvezték a sárkányhajózást, és jól feltalálták magukat az általunk felépített mini-vízitelepen. Bízunk benne, hogy hamarosan sok-sok gyerekkel ismertethetjük meg ezt a csodálatos sportágat. A meglévő túrázók közül már három fiú csatlakozott hozzánk, először heti két, majd heti három edzéssel szeretnénk beindítani a versenysport életet is itt Dunavarsányban. A vízfelület talán a legjobb az országban, ám a túrázók mellett ezt csak az itt edzőtáborozó válogatott versenyzők, valamint a KDSE versenyzői élvezhetik, ám bízom benne, hogy hamarosan sok Mekleres fiatal is feltűnik majd a vízen.”

További információ: www.kajakkenusport.hukajak