Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Öttusa-vk-Magyarország
Öttusa vk – Már 33 ország versenyzői neveztek a kecskeméti versenyre

Kecskemét, 2014. április 15., kedd (MTI) – Már 33 ország 192 öttusázója nevezett az április 30-a és május 4-e között sorra kerülő kecskeméti világkupa-fordulóra – közölte Zámbori Péter, a kecskeméti Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón.

Eddig 99 férfi és 93 női versenyző jelezte részvételi szándékát, vagyis nagy mezőny várható, illetve – amint azt az ügyvezető igazgató hangsúlyozta – a világ legjobb öttusázói itt lesznek.
Zámbori Péter a jegyárakat jelképesnek nevezte, mert az öt napig tartó rendezvény minden versenyére és helyszínére az egyszer, ezer forintért megváltott jeggyel be lehet menni, míg a 14 éven aluliak részére ingyenes lesz a belépés.
Az ügyvezető információi szerint az öttusaszövetség a belépőjegyek árából befolyt összeget a kecskeméti S.O.S. Gyermekfalu támogatására ajánlja fel.
A vk-sorozat február-március fordulóján Acapulcóban kezdődött, de rendezési hiányosságok miatt – többek között azért, mert alkalmatlan lovakat biztosítottak a szervezők – félbeszakadt a verseny. A második forduló április első hétvégéjén zajlott Kairóban, ahonnan azonban a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt hiányzott a mezőny egy része, így a magyar válogatott is. Ezen a héten a kínai Csengtuban rendeznek világkupát, majd a kecskeméti verseny következik, mely a sorozatban az egyedüli lesz Európában. A vk-döntőre az egyesült államokbeli Sarasotában kerül sor június elején.
A sajtótájékoztatón Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere bejelentette, hogy a 2008-ban alapított Kecskeméti Sportiskolát az előző évi eredmények alapján az ország harmadik legjobb sportiskolájaként rangsorolták az ötszáznál kevesebb igazolt versenyzővel rendelkező intézmények között. A Sportiskolák Országos Szövetsége ötödik alkalommal díjazta a legjobban teljesítő sportiskolákat és sportolóikat az elmúlt héten a Magyar Sportok Házában rendezett gála alkalmával.
Feyér Zoltán, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója elmondta, hogy az intézmény 765 tanulója közül 433 versenyengedéllyel rendelkezik, tíz sportág 13 szakosztálya működik az intézmény keretein belül.

bgj \ sgr \ sag

MTI 2014. április 15., kedd 15:36