Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Bíróság előtt az embercsempész
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. május 22. 10:49
Bíróság elé állítási javaslattal él a rendőrség a bosnyák embercsempésszel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint V. D. 32 éves bosnyák állampolgár 2014. április 25-én az éjjeli órákban Tompa Közúti Átkelőhelyén belépett személygépkocsijával Magyarországra, majd a belépését követően felvett egy – korábban tiltott határátlépést elkövetett – szír állampolgárt Tompa külterületén és megkezdte a továbbszállítását az ország mélysége felé. A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei azonban 2014. április 25-én 1 óra 30 perckor Tompa külterületén, az 53-as számú főúton ellenőrzés alá vonták a járművet és a benne utazó személyt. A szír állampolgár a jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya eljárást indított embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. D. bosnyák állampolgár ellen.

A bosnyák állampolgárt, a kihallgatását követően 2014. április 25-én őrizetbe vették, és a Kiskunhalasi Járásbíróság 2014. április 27-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya az eljárást befejezte az iratokat bíróság elé állítási javaslattal 2014. május 19-én a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldte meg.
rendőr csík