Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Ádáz csata, már az első fordulóban

Vasárnap Győrben elrajtolt a sárkányhajó magyar bajnoki sorozat. Az első fordulón a Premier kategóriában a Römi KKSE diadalmaskodott, és „ficánkoltak” a Friss sárkányok is – már amennyire a tavaszi szeszélyes időjárás engedte.

Ha sárkányhajós idénynyitó, akkor Győr. Ha Győr, akkor remek hangulat, még annak ellenére is, hogy az időjárás nem vette kegyeibe a verseny főszereplőit, a 2014-es sárkányhajó magyar bajnokság első fordulójának részvevőit. A délelőtti futamokat még le tudták bonyolítani a szervezők, ám a Premier kategória 2000 méteres küzdelmeitől ezúttal el kellett búcsúzni, mégis a többség jó érzésekkel, jó élményekkel távozott az eseményről.

„A délelőtti programban szerencsére sikerült az iskolákat és a céges versenyek szereplőinek küzdelmeit lebonyolítani, és persze megrendeztük a szülői futamot is, amelyben a győri kajakosok és kenusok szülei az előzetes háromhoz képest, négy hajót töltöttek meg. Nagyon jó dolog, hogy nem csak a gyerekek aktivizálják magukat, de a szülőket is rá lehet venni a mozgásra” – mondta Kovács Gábor, a sárkányhajó szakág vezetője, aki hozzátette, hogy a Premier kategória élmezőnyében egyelőre még nem történt meglepetés, a győri viadalt a papírformának megfelelően a Römi KKSE versenyzői nyerték meg.

„Az élmezőnyben egyelőre nincs változás, de nagyon úgy tűnik, hogy már az idén képesek lesznek felkapaszkodni a legjobbak közé az újonnan csatlakozott csapatok, vagyis az idény nagy részében izgalmas összecsapásokat láthatunk. A győri versenyt a Römi KKSE nyerte meg a Lapátolók előtt, míg a harmadik-negyedik helyezettet ki kellett zárni, így a pontokról még nem született döntés, de hamarosan azt is közzétesszük.”

További információ: www.kajakkenusport.hukajak