Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

kajakMegérkezett a csapat Racicébe

Holnaptól az idei világkupa-sorozat második állomásán, a csehországi Racicében versenyez a gyorsasági kajak-kenu válogatott. Az év legnagyobb szabású hazai rendezésű felnőtt versenye, a szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupa előtt egy héttel a vezetőedző a nagyágyúkat pihenteti, főleg a fiatal reménységeket teszteli ezen a hétvégén.

12 férfi-, 1 női kajakos versenyző és 1 sprintkenus. Ilyen összeállítású csapattal utazott el Storcz Botond felnőtt vezetőedző Csehországba. Az idei második világkupa futamra 41 ország versenyzői neveztek, a mezőny Storcz Botond szerint sűrűbb, mint Milánóban, de még így is jóval elmarad a szegeditől. Jövő héten Magyarországon összesen 54 nemzet legjobbjai vesznek részt a világkupán.

A magyar válogatott két kisbusszal utazott ki és csütörtökön délután érkezett meg a Prágától 60 kilométerre található Racicebe, melynek kajak-kenu pályája az Elba folyó egyik holtágában található.

„Az időjárás talán valamivel jobb, mint otthon, mert nem annyira viharos a szél, viszont itt is elég hűvös van – mondja Storcz Botond. A csapat nemsokára vízre száll, a srácok ma még ismerkednek egy kicsit a pályával, holnap reggel 9-kor pedig rajtol az első futam. A válogatott nagy része U23-as férfi kajakosokból áll, méghozzá olyanokból, akik tavaly több szép sikert is elértek korosztályos világversenyeken. A legfontosabb, hogy a fiatalok tapasztalatokat gyűjtsenek a felnőtt mezőnyben, semmiféle eredmény elvárásom nincs, bízom benne, hogy minél több számban ott tudunk lenni a szombati és a vasárnapi döntőkben” – nyilatkozta a felnőtt vezetőedző. Érdekesség, hogy Storcz Botond utoljára 21 éve járt Racicében, amikor első világbajnoki címét szerezte az ifik között.

A jövő hétvégi magyarországi versenyhez hasonlóan a racicei világkupa döntőit is élőben közvetíti az Eurosport2 szombaton és vasárnap délelőtt. A május 23. és 25. között zajló szegedi világkupa sajtóirodája felhívja a kollégák figyelmét, hogy az eseményre május 18-ig lehet akkreditálni az alábbi felületen.

A racicei futamok eredményeit kövesse innen.

További információ: www.kajakkenusport.hu