Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Tourist Police Kecskeméten
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. június 16. 14:31
Immár 16. alkalommal nyílik meg a Tourist Police pavilon Kecskeméten.

A korábbi évek pozitív tapasztalataira figyelemmel idén is elindul a Tourist Police program 2014. június 16. – 2014. augusztus 30. között a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztályának szervezésében. A program fő célja a megyeszékhelyre látogató hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a közbiztonság megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés. A bűnmegelőzési szakemberek önkéntes segítőkkel közösen, minden nap 9 órától 21 óráig a belváros szívében, a Kossuth téren felállított pavilonban személyesen is segítenek az idelátogatóknak, melynek keretében a rendőrségi információk mellett turisztikai kiadványokkal is várják az érdeklődőket.

A komplex feladatellátás egyik eleme a Tourist Police kiadvány. A három nyelven – magyar, angol, német – megjelenő brosúra tartalmazza a legfontosabb bűn-, és baleset – megelőzési, valamint turisztikai információkat, továbbá a krízishelyzet esetén hívható telefonszámokat. A közbiztonság fenntartása érdekében az egyenruhások fokozott jelenléttel is igyekeznek biztosítani a kikapcsolódni vágyók nyugalmát.

Továbbá a Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztály munkatársai minden hónap második keddjén, 13 óra és 19 óra közötti időben kerékpár regisztrációra nyújtanak lehetőséget a Tourist Police pavilonnál.
tourist police Kecskemét