Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Színvonalas viadal volt Nagykanizsán

Hogy az Óvodai vízicsigák, a Húsz Lóerő vagy a Levélbombák csapata „robbantott-e” nagyobbat a hétvégén? Ki-ki döntse el maga. Tény, óriási érdeklődés mellett rendezték meg Nagykanizsán a sárkányhajó magyar bajnokság második fordulóját, amelyen a Friss sárkányok kategóriában az Atletico csapata győzött, míg a Premier divízió I-ben a Römi KKSK, divízió II-ben a Kanizsai Sárkányhajó SE, míg a divízió III-ban a DVSC csapata volt a leggyorsabb.

Hatodik alkalommal randevúztak a legjobb sárkányhajós egységek a Kanizsai bajnokságon, Csónakázó-tó vízén, amely idén a magyar sárkányhajó bajnokság második állomása is volt. Pénteken a régió sulisárkány csapatai repesztettek a vízen – már amennyire az időjárási körülmények ezt engedték. A viadal, amelyen 14 egység szerepelt, a Batthyány Gimnázium győzelmével zárult.

Szombaton – hasonlóan viharos, szeles időben – már a Premier kategória, valamint a Friss sárkányok versenyzői futottak ki a hullámos vízre – előbbiek hihetetlen rutinnal és felkészültséggel, utóbbiak óriási akarattal és vicces, figyelemfelkeltő nevekkel vetették bele magukat a küzdelmekbe. Az amatőrök versenyét a nagykanizsai Atletico (no nem a Madrid) együttese nyerte meg: nem hosszabbításban és nem tizenegyes párbajjal, óriási víziütközetben győzték le a szintén kanizsai SZKES és a Borzong-a-tó legénységét.

A Premier számoknál a topkategóriában ismét a Römi csapata volt a leggyorsabb, a Lapátolok és a Padló Sárkányok SE legjobbjait maguk mögé utasítva zsebeltek be újabb bajnoki pontokat. A II. kategóriában a Kanizsai Sárkányhajó SE, míg a III.-ban a DVSC csapata győzött.

„Az időjárás egy kicsit rányomta a bélyegét a versenyre – értékelte a hétvégét Varga Péter, főszervező. – A hullámzó víz miatt a Premier és a Friss sárkányok versenyét sem tudtuk állórajttal megrendezni, ez okozott némi nehézséget, de összességében nagyon színvonalas volt a viadal.”

„A divízió I-ben nem született meglepetés, ám az Old Lake Dragons csapata a győri divízió III után ezúttal már a kettesek között szerepelt és nyert érmet, ami igazán figyelemre méltó előrelépés – tette hozzá Kovács Gábor, a sárkányhajó szakág vezetője. – És ha a DVSC tartani tudja az első két fordulóban mutatott formáját, július 5-én Szegeden, a világbajnoki válogatón, valamint július 26-án hazai pályán is meglepetést okozhat.”

A sárkányhajó magyar bajnoki sorozat június 21-én Baján folytatódik.

További információ: www.kajakkenusport.hukajak