Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Homonnai, Mozgi és Koleszár Zoltán utazik Nanjingba

Szerdán Sukorón rendezték meg a nanjingi Nyári Ifjúsági Olimpia válogatóversenyét, amelyen az 1997-98-as születésű ifjúsági versenyzők közül 24-24 férfi és női kajakos, valamint 16 kenus vett részt. Az indulási jogot a győri Homonnai Luca (női kajak), a tokaji Mozgi Milán (férfi kajak) és az Atomerőmű SE kenusa, Koleszár Zoltán szerezte meg.

Ideális időben, megfelelően előkészített olimpiai pályán rendezték meg szerdán Sukorón a nanjingi ifjúsági olimpia válogatóversenyét. A speciális, nyolcas pályán megtartott kieséses rendszerű verseny döntőiben a hölgyeknél a győri Homonnai Luca győzte le az újpesti Piller Szabinát, fiú kajakban a tokaji Mozgi Milán diadalmaskodott a szarvasi Kuli István előtt, míg kenuban olyan szoros lett a finálé az Atomerőmű versenyzője, Koleszár Zoltán és az újpesti Kosznovszki Gergely között, hogy a célfotó sem tudott dönteni – meg kellett ismételni a döntőt.

„Lelkileg nem lehet könnyű ilyen helyzetből felállni, ez ezúttal Koleszár Zoltánnak sikerült jobban, így ő utazhat majd az ifjúsági olimpiára – mondta Hüttner Csaba ifjúsági vezetőedző, aki a három versenyző további programjával kapcsolatban is nyilatkozott. – Számukra természetesen kiemelt lesz a felkészülés a nanjingi viadalra, Mozgi Milánt, aki csak erre a szerdai versenyre készült, és ezért kihagyta az első Európa- és világbajnoki válogatót, mindenképpen meghívom a felkészülési táborokba. Homonnai Luca már az ifjúsági Európa-bajnokságra utazó csapat tagja, és természetesen rajthoz áll a világbajnoki indulás jogáért is, míg Koleszár Zoltán ezen a hétvégén a maratoni Európa-bajnokságon indul.”

További információ: www.kajakkenusport.hukajak