Kezdőlap Régió TISZAKÉCSKE

TISZAKÉCSKE

A lehetőségek sokszínűsége – megnyílt a Barack Thermal Hotel & Spa**** Tiszakécskén

Tiszakécskén, a folyamatosan fejlődő Tisza-parti Termálfürdőben megnyílt a dél-alföldi régió legújabb, négycsillagos szállodája. A Dél-alföldi Operatív Program segítségével megvalósuló, több mint egy milliárd forintos fejlesztés keretében megépült Barack Thermal Hotel & Spa**** kényelmes szobáival, a legújabb elvárásoknak is megfelelő konferenciahelyiségeivel, wellness- és egészségügyi szolgáltatásaival ideális úti cél a pihenésre vágyóknak, a gyógyulást keresőknek és az egészségtudatos életmód elkötelezett híveinek.

A vizek szerelmesei nem csalódnak
Kevés hazai hotel állíthatja magáról, hogy gyógy-, élmény- és úszómedencéi mellett még természetes vizes strandolási lehetőséggel is várja a vendégeit. A tiszakécskei Barack Thermal Hotel & Spa-ban a fürdőzés szerelmesei számára igazi paradicsomi körülményeket teremtettek. Van fedett és nyitott úszómedence, számos élmény- és gyerek medence a strandon és a fedett fürdőben, valamint kettő gyógyvízzel töltött termálmedence, sőt: a hotel szomszédságában, a homokos partú Tisza lágyan simogató vizében is úszhatunk! Ha valakinek mindez kevés lenne, ám a gyógyvízről mégsem szeretne lemondani, akkor választhat olyan szobát, ahol a fürdőkádat a híresen hatékony tiszakécskei gyógyvízzel is megtöltheti.

A stressz innen távol marad
Nincs feszültség, csak nyugodt, kényeztető pihenés és a regenerálódást segítő aktív kikapcsolódás: a Barack Thermal Hotel & Spa családias hangulattal, számos wellness- és spa szolgáltatással, sportolási lehetőséggel hívogat. Érkezhetünk néhány napra vagy hosszabb időre, kettesben vagy az egész családdal; abban biztosak lehetünk, hogy mindnyájan újult erővel, kipihenten térünk majd haza. A különleges testkezelések és masszázsok segítenek elfeledni a mindennapi terhek okozta kellemetlen tüneteket, a bio- és natúrkozmetikumokkal végzett kozmetikai kezelések visszaadják a bőr tiszta ragyogását, a fodrászat pedig gondoskodik róla, hogy az utolsó hajszálunkig tökéletesen felfrissülhessünk.
A környék gyalogos- és biciklitúrákra csalogatja az aktív kikapcsolódást keresőket, itt igazi élmény még a séta is! A karnyújtásnyira kanyargó Tisza a vízi sportok kedvelőinek éppúgy csodás lehetőségeket kínál, mint a horgászni szeretőknek.

Gyógyírt keresőknek és azoknak, akik hisznek a prevenció erejében
A Barack Thermal Hotel & Spa egész évben várja a rövidebb vagy hosszabb időszakra érkező, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást kereső vendégeket. A hotel egészségügyi részlegén a reumatológiai és ortopédiai panaszok kezelése mellett belgyógyászati, bőrgyógyászati valamint angiológiai szakrendelésen fogadják a betegeket és azokat, akik törődve önmaguk egészségével állapotfelmérésre érkeznek. Ez utóbbi, az angiológiai ellátás, a térségben egyedi lehetőséget teremt az érrendszeri betegségekben szenvedők kezeléséhez. Az érszűkületes panaszokkal érkezők a diagnosztikai vizsgálatok bővülésének és a száraz szénsav-fürdő nyújtotta terápiás lehetőségnek köszönhetően akár hosszabb kúra keretében is gyógyulhatnak itt.
A termálmedencékben az ideális hőmérsékletűre hűtött, több mint 1300 méter mélyből feltörő, 52 Celsius fokos gyógyvíz áldásos hatását nem csak a reumatikus és ízületi bántalmakban szenvedők élvezhetik. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekben is hatásos, de ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengésben is segítséget nyújt.

A szépség kényelemmel és környezettudatossággal társul
A hotel tervezése és építése során mindvégig fontos szerepet kapott a környezetbe simuló, ökologikus gondolkodáson alapuló kialakítás. A modern formák megfelelnek mai igényeknek, ugyanakkor ügyeltek arra, hogy mindezt természetes anyaghasználattal és környezetbarát gépészeti megoldásokkal ötvözzék. Utóbbi szempont érvényesült akkor is, amikor a fürdő épületeihez hasonlóan a szálloda fűtését is a termálenergia hasznosításával valósították meg.
A szálloda belsőépítésze, Szabados Emese már a fürdő wellness- és gyógyászati részlegének kialakításakor is bizonyította kivételes érzékét az egyszerre modern, finoman elegáns, barátságos és tökéletes kényelmet biztosító terek megteremtésére. Most, a hotel építésekor is igényes anyagválasztással, különleges textúrák és szemet gyönyörködtető színek alkalmazásával teremtett egyedülálló miliőt.
A Barack Thermal Hotel & Spa 50 szobája között a standard szobák mellett kihúzható kanapéval, a vendéget kávé- és tea bekészítéssel váró standard plusz szobákat, valamint a gyerekek számára is külön hálórészt biztosító családi szobákat is találunk. Két lakosztályt is kialakítottak infraszaunával és masszázskáddal, sőt, az egyiknek a hatalmas teraszán jakuzzi teszi teljessé a kényeztető feltöltődést.

Ízletes frissesség
Valószínűleg magról keletkezett az ókécskei szőlőkben a ma már különös gonddal óvott és szaporított Kécskei rózsabarack fa, amelyik a nyár derekán, az elsők között érő kajszibarackot érleli. A lapított gömb alakú lombkorona ágain fejlődnek a sötét narancssárga, rostos húsú barackok, amelyek mindenkit elbűvölnek édes zamatukkal. A szálloda nevét is adó gyümölcs természetesen a konyhai kínálat kialakításában is fontos szerepet kapott. A Barack Thermal Hotel Spa-ban még a somlói galuska is barack lekvárral és aszalt sárgabarackkal készül! Ugyanígy kihagyhatatlan finomság a barackos gombóc, a barackos-túrós lepény és a sárgabarack ízes tejes pite is. Nyáron pedig – a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt – üdítően friss élményt jelent a hideg kajszi leves és a sárgabarack shake.
A környezettudatos szemlélet a konyha működésének egyik alappillére. Igyekeznek friss, helyi alapanyagokat használni a főzéshez. A séf rendszeres vendég a tiszakécskei piacon, a tiszai halakat pedig reggelente a halászok egyenesen a vízpartról hozzák a konyhára, hogy aztán páratlanul finom fogások készüljenek belőlük.
Eseményekre hangolva
Szakmai tréning, csapatépítő rendezvény, komoly vagy éppen könnyed eszmecserék, tematikus előadások, családi események, gálavacsorák helyszínéül szolgálhat a Barack Thermal Hotel & Spa 150 fő befogadóképességű konferenciaterme és két, leválasztható szekcióterme. A légkondicionált, természetes megvilágítású termek, a kor követelményének megfelelő technikai háttér és a professzionális konyhai szolgáltatások ideális körülményeket biztosítanak a munkához és az ünnepléshez is. Ám a szálloda szolgáltatásai nem merülnek ki ebben, hiszen igény esetén a programok megtervezésében és megszervezésében is segítséget nyújtanak.

Példaértékű családi vállalkozás, következetes fejlesztések
A Barack Thermal Hotel & Spa és a 4,5 hektáron elterülő Tisza-parti Termálfürdő tulajdonosainak élete több mint 25 éve összeforrt a fürdőével. 1984-ben még csak a vendéglátóipari egységet üzemeltették itt, később az egész fürdő az ő irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999-ben a család tulajdonába került. Ekkor vette kezdetét a felújítások és a bővítések sora.
2000-től kezdődően először megújultak a medencék, szaunát alakítottak ki, átépült a főbejárat és a fogadótér, majd hiányt pótló beruházás keretében – a camping nyújtotta szálláslehetőség alternatívájaként – 13 apartman házat is építettek. Az elmúlt években az Európai Unió támogatásával megvalósult beruházások keretében a fürdő központi medencéjének épülete kibővült, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új, a vendégek kikapcsolódását és gyógyulását segítő wellness- és gyógyászati szolgáltatásokat is bevezettek. A 2012-ben megvalósuló parkosítás valamint a biztonságos és igényes gyermekjátszótér megépítése nem csak a vendégek kényelmét szolgálja, de az aktív kikapcsolódáshoz is újabb lehetőséget teremt.
A most megvalósult beruházás, a négycsillagos Barack Thermal Hotel & Spa**** 40 új, európai színvonalú munkahelyet teremt, ezzel is segítve a szakképzett munkaerő helyben tartását, míg a beszállítói lehetőségek bővítésével a helyi gazdaság élénkítéséhez is hozzájárul. A szálloda megépülése fontos lépés Tiszakécske turizmusának fellendítésében, erősítve a város belföldi és nemzetközi versenyképességét.

tiszaparti_elek_közönség

VÖRÖS LÁSZLÓ FOTÓI

tiszaparti_külső_hátsótiszaparti_szalag_ERnő