Kezdőlap Régió IDŐJÁRÁS

IDŐJÁRÁS

Időjárás-vihar
Vihar – A fél országban csütörtökön is lehetnek heves zivatarok

Budapest, 2014. július 9., szerda (MTI) – A várható heves zivatarok miatt három megyére csütörtökre is másodfokú, hét megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több déli megyében felhőszakadás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adtak ki másodfokú, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést.
Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat, emiatt ezekre a megyékre a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Csütörtökön a déli óráktól délnyugat felől zivatarok várhatók, kelet, északkelet felé helyeződve várhatóan a Dunántúl déli, délkeleti részét és az Alföldet is érintik majd, de néhol az Északi-középhegység térségében is előfordulhat zivatar, helyenként viharos (70 kilométer/óra feletti) széllökéssel, jégesővel és felhőszakadással.
A déli megyékben a zivatarokat 90 kilométer/óra feletti széllökés, és két centiméternél nagyobb jég is kísérheti – tették hozzá.
Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10-16 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 23 és 28 fok között, nyugaton néhol 20 fok alatt alakul.

nyaralás1
MTI 2014. július 9., szerda 20:02