Kezdőlap Régió IHOS JÓZSEF

IHOS JÓZSEF

Fűre lépni Ihos!
Ihos József tud és szeret adni az embereknek
Ihos József a hazai szórakoztató műfaj egyik legsokoldalúbb képviselője, hiszen nemcsak az általa életre hívott, népszerű karakterekkel – Kató néni, Gyula meg az Ottó – szerzett rengeteg vidám percet az embereknek, hanem előadóművészként, forgatókönyvíróként, kabarészerzőként ugyancsak maradandót alkotott.
Az 1979-es Rátóti Humorfesztiválon tűnt fel zenés paródiáival, majd néhány évig az őt nagyon ígéretesnek és tehetségesnek találó felfedezőjével, Nagy Bandó Andrással lépett fel. Színvonalas írásaival, ötleteivel hamar ismertséget szerzett a szakmai berkekben, így a televízió szórakoztató osztályán több sikeres műsorban is szerzőként, ötletadóként dolgozott, de a Rádiókabaréban szintén osztatlan sikert aratott írásaival. Több száz szerzemény és tucatnyi ismert kabaré karakter kitalálója. A legendás „Falugyűlés”, a „Lakógyűlés”, a „Gyula meg az Ottó” és más egyéb sikerszámok fémjelzik szerzői nevét. Az „Ez+Az”, a „Szeszélyes évszakok”, állandó szerzője, rovatvezetője és közreműködője, valamint nevéhez köthető a kandi kamera műfajának meghonosítása is. 2003-tól 2006-ig írta és szerkesztette saját show-ját, a Kató néni kabaréját, melyet akkoriban a legnézettebb műsorként tartottak számon. Más műfajokban ugyancsak maradandót alkotott, hiszen a Kisváros című tévésorozat 30 epizódja szintén a nevéhez fűződik. Saját írásaiból összeállított műsorával végigjárta már az ország összes kis és nagy települését, illetve a világ szinte összes olyan országát, ahol nagyobb lélekszámú magyarság él. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy a dalszövegírástól, a filmforgatókönyvig, gegfilmtől a színpadi drámáig, szinte minden műfajban és szinte minden jelentős művésznek írt már.
Ihos József 2014-ben zenés kabaréműsorral tért vissza a képernyőre. A Fűre lépni Ihos! című műsorban a vicces jelenetek, poénok mellett vendégeket is fogad: olyan humoros, ismert embereket hív meg, akiket a nézők az elmúlt évtizedek alatt megszerettek. A népszerű humorista önfeledt kikapcsolódást nyújtó szórakoztató műsorával – amellyel egyaránt sikert arat céges rendezvényeken, falunapokon, vagy akár kulturális központokban – folyamatosan turnézik az országban, s a közeljövőben remélhetőleg Kecskeméten is üdvözölhetjük.

DSC_5161