Kezdőlap Régió KÜLFÖLD

KÜLFÖLD

Izrael-palesztinok-hadsereg-harcok
Gázai konfliktus – Izrael korlátozott tűzszünetet tart a gázai harcokban

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
Jeruzsálem, 2014. július 28., hétfő (MTI) – Az izraeli hadsereg korlátozott tűzszünetet tart a gázai harcokban – jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.

Erről az izraeli nemzetbiztonsági kabinet döntött vasárnap éjfél után véget ért ülésén, amelyen a gázai „Erős Szikla” hadművelet folytatásának módja volt a téma. A rádió szerint a „korlátozott tűzszünet” azt jelenti, hogy az övezetben állomásozó egységek beszüntettek minden harci tevékenységet a gázai fegyveresekkel szemben, csak akkor lőnek, ha megtámadják őket, viszont a hadsereg folytatja a támadó alagutak felszámolását a gázai határ mentén.
Vasárnap felrobbantottak két, izraeli területre vezető, föld alatti folyosót. A hadsereg tisztjei szerint az alagutak feltárásához szükségük van még néhány napra. A harcok szüneteltetésének idejét nem határozta meg Jeruzsálem.
Beni Ganc vezérkari főnök meglátogatta a Gázai övezet északi részén, Bét Hanúnban tartózkodó csapatokat, és utalva az izraeli hadsereg kivonását sürgető diplomáciai nyomásra azt mondta, hogy munkájuk „el fog tartani egy ideig, de itt minden perc számít”.

hsz \ kbt \ bhi

MTI 2014. július 28., hétfő 8:20