Kezdőlap Régió Kultúra-színház-magyarság

Kultúra-színház-magyarság

Kultúra-színház-magyarság
Tusványos – Negyedik alkalommal lesz Magyar Teátrum Sátor

Budapest, 2014. július 21., hétfő (MTI) – Színházi produkciók, koncertek mellett játszóház, szakmai beszélgetés és kiállítás várja a látogatókat a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) színházi sátrában szerdától szombatig a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

A Magyar Teátrumi Társaság színházi sátra negyedik alkalommal kap helyet az erdélyi rendezvényen. A Magyar Teátrum Sátor szerdán nyitja meg kapuit, a házigazda Szabó László, az MTT titkára, Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Németh Kristóf, a Budapesti Játékszín igazgatója lesz – közölte a társaság az MTI-vel.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is várja a gyerekeket a Teátrumi Mocorgó elnevezésű játszóház. Szakmai beszélgetést is tartanak Zene és színház, A kortárs magyar dráma, valamint Színház és fiatalok címmel.
A beszélgetőpartnerek között a közönség találkozhat művészekkel (Kiki, Unger Balázs, Szomor György zenész) és a témákban jártas szakemberekkel (Radnai Péter újságíróval, Németh Kristóf és Fekete Péter színházigazgatókkal, Székely Csaba és György Attila írókkal).
A rendezvényen láthatják az érdeklődök a Magyar Művészeti Akadémia Bizánctól Csíksomlyóig című kiállítását is. Az első nap a Cimbaliband, Kiki és Szomor György, pénteken pedig Tompos Kátya ad koncertet.
A Magyar Teátrum Sátor vendége lesz a Békéscsabai Jókai Színház a K und K (Karády katonái) és a József Attila Színház a Munkácsy, a festőfejedelem című zenés produkcióval, amelyekből részleteket láthat a közönség.
A koncertek után csütörtök este csoportos vetélkedő várja a látogatókat, amelyen kiderül, ki mit tud a magyar színjátszásról, az utolsó két este pedig a magyar zenéké lesz a főszerep.

MTI 2014. július 21., hétfő 13:52