Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

BŰN

Bűn- és baleset-megelőzés az erdei táborban
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. július 24. 16:01
Idén is nagy sikerrel rendezték meg a Madarashoz közeli erődben az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Robinson tábort.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a kalandkedvelő fiatalok a Madarashoz közeli erdőben gyűlnek össze táborozásra. A kétszer egyhetes – 2014. július 14 – július 25-ig tartó – erdei sátortáborozáson az óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig közel 100 gyermek kerülhet közelebb a természethez, ismerkedhet meg az erdei élettel.

A tábor visszatérő vendégei a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai, akik idén is ellátogattak a gyerekekhez. A rendőrök előbb bűn- és baleset-megelőzési tájékoztatót tartottak számukra, és külön felhívták a figyelmüket a nyári időszakban rájuk leselkedő veszélyekre. Ezután a közlekedési szabályokkal kapcsolatos tesztlapot tölthettek ki a táborlakók, itt a legügyesebbek apró jutalomban is részesültek.

A szinte egész napos program során a résztvevők megismerkedhettek a rendőrök technikai eszközeivel, a 12 év felettiek pedig filmvetítéssel egybekötött drog-prevenciós előadáson vehettek részt. Az egyik legnagyobb sikert azonban ismét Kreol, a kapitányság kábítószer-kereső kutyája aratta, aki gazdájával közös bemutatójuk során bűvölte el az ifjú közönségét.